Ο παίκτης που έκανε ντεμπούτο με τον Ρονάλντο και πλέον δεν τον αναγνωρίζει ούτε ο Μουρίνιο

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Francois Nel/Getty Images/Ideal Images

Ο παίκτης που έκανε ντεμπούτο με τον Ρονάλντο και πλέον δεν τον αναγνωρίζει ούτε ο Μουρίνιο

Κώστας Τσιακλής 12:11 - 31.03.2023

Ο Κοστίνια πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην ομάδα νέων της Πορτογαλίας την ίδια μέρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο ίδιος και πλέον δεν τον αναγνωρίζει ούτε ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Κοστίνια είναι πρώην ποδοσφαιριστής και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική νέων της Πορτογαλίας μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις 24 Φεβρουαρίου του 2001. Τελικά ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να ακολουθήσει την πορεία του 38χρονου πλέον σούπερ σταρ και αποχώρησε από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 25 ετών.

Ο Κοστίνια μίλησε για την ποδοσφαιρική του καριέρα του και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, την αεροπορία που είναι το νέο του επάγγελμα αλλά και για το περιστατικό με τους Μάριο Ρουί και Ζοσέ Μουρίνιο που δεν τον αναγνώρισαν στο αεροπλάνο.

Ο Κριστιάνο ήθελε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Μαγκουάιρ αλλά ο Ράνγκνικ το απέρριψε
PREMIER LEAGUE

11:13 - 30.03.2023

Ο Κριστιάνο ήθελε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Μαγκουάιρ αλλά ο Ράνγκνικ το απέρριψε

Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, απέρριψε την προσπάθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο να διαδεχθεί τον Χάρι Μαγκουάιρ ως αρχηγός της ομάδας.

Για την ποδοσφαιρική του καριέρα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο είπε: «Νομίζω ότι η πιο εμβληματική στιγμή της καριέρας του ήταν όντως το πρώτο παιχνίδι για την εθνική ομάδα, στα κάτω των 15 ετών. Ακόμα και σήμερα ανατριχιάζω όταν ακουώ τον ύμνο. Φυσικά, γίνεται ακόμα πιο εμβληματικό γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το ντεμπούτο του εκείνη την ημέρα, αν και δεν ξέραμε πόσο μακριά θα έφτανε.

Εκείνη την εποχή, ήταν πολύ πιο ενάρετος παίκτης και ήταν ήδη σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τους άλλους. Βαθιά μέσα μου, νιώθω προνομιούχος. Είχα την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο και πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι για όλους, δεν είναι εύκολο να κάνεις καριέρα στο ποδόσφαιρο. Προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, σήμερα, είμαι προνομιούχος, τυχερός, γιατί έχω ένα άλλο ονειρεμένο επάγγελμα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του να «κρεμάσει» τα παπούτια του, λέγοντας: «Το ποδόσφαιρο στις χαμηλότερες κατηγορίες είναι πολύ σωματικό, άρχισε να μου φέρνει προβλήματα, τραυματιζόμουν συνεχώς. Όταν είδα ότι δεν επρόκειτο πια να φτάσω σε υψηλό επίπεδο, πήρα τη συνειδητή απόφαση να φύγω. Πολλοί άφησαν τους εαυτούς τους να παρασυρθούν πολύ αργά, είχατε τη νομιμότητα να το πιστέψετε, γιατί είχα μια πολλά υποσχόμενη αρχή. Όταν όμως συνειδητοποίησα ότι δεν θα ήταν τόσο καλό όσο νόμιζα, εστίασα σε άλλες λύσεις».

Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή, έτσι ο Κοστίνια μίλησε για τη νέα του καριέρα στην αεροπορία. «Ξεκίνησα να εργάζομαι εδώ σε μια άλλη ασφαλιστική εταιρεία, τη MAPFRE, για τέσσερα χρόνια, στον τομέα της ταξιδιωτικής βοήθειας. Στο μεταξύ, ο Μάρκο Λάνκα, επίσης πρώην παίκτης, με προκάλεσε σε κάτι που πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον: την αεροπορία.

Μου αρέσει να ταξιδεύω, να ανακαλύπτω αντίθετες πραγματικότητες όπως το Σάο Τομέ και το Πρίνσιπε ή τη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόμουν πρόσφατα, και μετά επιστρέφω στην Πορτογαλία μας. Είναι μια καριέρα που με ενθουσιάζει, αν και έλειπα από την εταιρεία για δύο χρόνια πριν επιστρέψω μόνιμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Κοστίνια αποκάλυψε ότι ο αριστερός μπακ της Νάπολι, Μάριο Ρουί και ο προπονητής της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, δεν τον αναγνώρισαν σε μια κοινή τους πτήση. «Κοιτάξτε, μόλις πριν από μερικές εβδομάδες έφερα τον Mario Rui από την Ιταλία στην Πορτογαλία, όταν κλήθηκε στην εθνική ομάδα. Πριν από τον COVID έφερα τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είναι από την περιοχή μου. Αλλά δεν με αναγνωρίζουν πια όπως ήμουν τα πρώτα χρόνια και είμαι συγκρατημένος από αυτή την άποψη, δεν λέω ποτέ ότι ήμουν ποδοσφαιριστής», ήταν τα ακριβή του λόγια.

Ο Κοστίνια κατάφερε να πραγματοποιήσει μόλις δύο εμφανίσεις με τη Βιτόρια Γκιμαράες ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στις Ρίο Μάιορ, Ουνϊάο Μόντεμορ, Οπεράριο Λάγκοα και πέρασε μια σεζόν από την 4η κατηγορίας της Ισπανίας πριν αποσυρθεί το 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μέλος της ομάδας της Γκιμαράες που κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας το 2015.