Κούγιας για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος: «Γίναμε ρεζίλι παγκοσμίως»

Αλέξης Κούγιας

i

© Intime

Κούγιας για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος: «Γίναμε ρεζίλι παγκοσμίως»

Sportal newsroom 19:42 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 18.05.2023

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην ΕΡΤ και έκανε λόγο για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Novibet, τονίζοντας πως η ΕΠΟ έγινε ρεζίλι, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του Ηρακλή.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην ΕΡΤ και έκανε λόγο για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Novibet, ο οποίος μετά από ένα «σίριαλ» κατέληξε στο Πανθεσσαλικό στις 24 Μαΐου. Ο γνωστός δικηγόρος συγκεκριμένα τάχθηκε κατά της ΕΠΟ, λέγοντας πως διοικείται από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα μίλησε και την κατάσταση στον Ηρακλή λέγοντας πως παρά την απόφασή του να αποσύρει το ενδιαφέρον του για την ιδιοκτησία του «γηραιού», δεν αφήνει τίποτα στη μέση, ενώ τόνισε πως δεν αφήνουν την ομάδα να έχει ισχυρή διοίκηση. Τέλος όσον αφορά τη Δόξα Δράμας ανέφερε πως αυτή την περίοδο είναι δύσκολο να την αναλάβει. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Παναθηναϊκός: Αλαφούζος και Γιοβάνοβιτς επαναβεβαίωσαν τη σχέση τους
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:16 - 17.05.2023

Παναθηναϊκός: Αλαφούζος και Γιοβάνοβιτς επαναβεβαίωσαν τη σχέση τους

Η απώλεια του τίτλου έφερε πολλές θεωρίες συνομωσίας για τη σχέση Αλαφούζου - Γιοβάνοβιτς και το μέλλον της συνεργασίας τους στον Παναθηναϊκό. Μέχρι που οι δύο άνδρες έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Κοιτάξτε το ελληνικό ποδόσφαιρο το διοικούν τυχοδιώκτες κυριολεκτικά και ασήμαντοι κοινωνικά και σαν προσωπικότητες άνθρωποι. Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποτελείται από μπαρόβιους. Ορισμένοι έχουν κυριολεκτικά μπαρ, ορισμένοι εξ αυτών είναι ανεπάγγελτοι τελείως. Άλλος έχει μια σχολή οδηγών, που είναι φίλος του κύριου Μελισσανίδη και τον έβαλε ταμεία στην ΕΠΟ. Ο άλλος είναι συνταξιούχος στην τράπεζα και δεν ξέρει τι να κάνει και τον κάνανε αναπληρωτή πρόεδρο στην ΕΠΟ. Ο οποίος δεν είχε ποτέ τη διοίκηση έστω κάποιου ερασιτεχνικού σωματείου. Μιλάω για τον Δημητρίου. Ένας άλλος είναι στην Πέλλα και είναι υπεύθυνος συνεταιρισμού. Ένας άλλος είναι υπάλληλος ΚΤΕΟ Αιτωλοακαρνανίας.

Για τις ευθύνες του τελικού: «Αφήσανε υπονοούμενα ότι φταίει ο Αυγενάκης. Αυτοί δεν ξέρουν που είναι το ποδοσφαιρικό γήπεδο στη ζωή τους. Αυτοί, αν δεν είχαν την ΕΠΟ και από εκείνη να εξασφαλίζουν ταξίδια στο εξωτερικό, να εξασφαλίζουν οδοιπορικά και εξασφαλίζουν και επωνυμία, όπως είπε ο αείμνηστος Κατσιφάρας «Δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της διπλανής πολυκατοικίας στο Αγρίνιο». Αυτοί διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι δυνατόν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδρυτικό μέλος να μην μπορεί να διοργανώσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα; Γίναμε ρεζίλι παγκοσμίως. Βγήκε αυτός ο ανεκδιήγητος ο Μπαλτάκος που δεν ξέρει πως είναι μια στρογγυλή μπάλα. Όπως λέγαμε παλιά στη γειτονιά μου, αυτός όχι μόνο τη βλέπει σαν βόμβα, αλλά δεν ξέρει τι είναι ποδόσφαιρο, δεν έχει παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ποιος θα κάτσει να δει έναν αγώνα χωρίς κόσμο; Οι ποδοσφαιριστές πως θα παίξουν; Οι ποδοσφαιριστές είναι καλλιτέχνες και αν δεν έχουν τον κόσμο να τους αποθεώνει πως θα παίξουν;»

Για τον Ηρακλή: «Αμέσως μετά την ανακοίνωση με πήραν όλοι οι παλαίμαχοι και άνθρωποι της ομάδας, για να αλλάξω την απόφασή μου. Τους είπα ότι στη ζωή μου δεν έχω αφήσει τίποτα στη μέση, αποφάσισα μαζί με τον κύριο Ευγενίου και τον Γ.Σ. να κάνω μια ύστατη προσπάθεια να σώσουμε τον Ηρακλή. Κάλεσα τους πάντες και είπα ότι ένα μεγάλο πρόβλημα μπορεί να καταλήξει σε μια επανάσταση. Είμαι έτοιμος να ηγηθώ αυτής της επανάστασης, άλλωστε είμαι και επαναστάτης στη ζωή μου.

Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής δεν έχει πάρει άδεια στη Super League 2, τα έσοδα από το πρωτάθλημα είναι ασήμαντα δε φτάνουν ούτε για τη συντήρηση της Μίκρας. Είναι πολύ άσχημο με μια απόφαση λανθασμένη του Διοικητικού να καταστρέφεται ένας ιστορικός σύλλογος, γιατί ερμηνεύτηκε στενά η διάταξη αυτή παρά την εξαίρετη δουλειά που έκαναν ο κύριος Χατζηιωάννου και ο κύριος Μπίρδας που ανέλαβαν την υπόθεση αυτή.

Έτσι θα διαλυθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή, όμως έχουμε στην πρώτη εθνική σφραγίδες χωρίς οπαδούς, που δεν είναι καν ποδοσφαιρικό κίνημα, που δεν έχουν να προσφέρουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν, όπως δήλωσε ο κύριος Αλαφούζος, ομάδες που εξυπηρετούν συμφέροντας ομάδων κάποιων ισχυρών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον Ηρακλή και γι' αυτό δεν του επιτρέπουν να έχει μια ισχυρή διοίκηση.

Για τη Δόξα: «Εγώ είχα ένα δικαστήριο στη Δράμα σε εκείνο το σημείο ήρθα σε επικοινωνία με παλιούς φίλους. Έγινε μια συζήτηση με τον Πρόεδρο τον κύριο Περσίδη και μου είπε κοίταξέ το, υπάρχει μια τεράστια ομάδα, με ξενάγησε στο γήπεδο, με ξενάγησε στο μουσείο της Δόξας Δράμας. Η πόλη ξεσηκώθηκε και τους εξήγησα ότι αυτή την περίοδο έχω στα χέρια μου μια ιστορική ομάδα της Κορίνθου και δεν είναι εύκολο να την αφήσω. Ότι έχω μια προτεραιότητα με τον Ηρακλή. Τους εξήγησα ότι θα το συζητούσαμε αν ξεπεραστεί το θέμα».