Το δικαστήριο καταδίκασε τον Πρόμες σε 18 μήνες φυλάκιση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στον ξάδερφό του

Κουίνσι Πρόμες

i

© prtscr

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Πρόμες σε 18 μήνες φυλάκιση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στον ξάδερφό του

Κώστας Τόπας 10:37 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 19.06.2023

Το δικαστήριο του Άμστερνταμ καταδίκασε τον Κουίνσι Πρόμες σε 18 μήνες φυλάκιση, καθώς ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός της Σπαρτάκ Μόσχας κρίθηκε ένοχος για επιθετική επίθεση με μαχαίρι στον ξάδερφό του.

Ο Κουίνσι Πρόμες έχει σοβαρούς μπελάδες με την δικαιοσύνη. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής, ο οποίος ανήκει στην Σπαρτάκ Μόσχας, διώκεται για την εισαγωγή περισσότερων των 1.300 κιλών κοκαΐνης. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, πρόκειται για δύο παρτίδες των 650 κιλών και 713 κιλών, οι οποίες είχαν εντοπιστεί το 2020 στο λιμάνι της Αμβέρσας μέσα σε κοντέινερ.

Αυτό όμως ήταν το δεύτερο περιστατικό του 31χρονου μεσοεπιθετικού που απασχόλησε τις Αρχές. Πριν από μερικούς μήνες, ο Κουίνσι Πρόμες κατηγορήθηκε ότι τον Ιούλιο του 2020 μαχαίρωσε στο πόδι έναν ξάδερφο του σε ένα οικογενειακό πάρτι στο οποίο είχε δώσει το «παρών», όταν έπαιζε ακόμα στον Άγιαξ. Ο ξάδερφος του τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα η Εισαγγελία να ζητήσει ποινή φυλάκισης δύο ετών. Τελικά, ο δικαστής αποφάσισε να ορίσει την ποινή σε 18 μήνες αντί για 24.

Ο ίδιος ο Πρόμες βρίσκεται ακόμη στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η σύλληψή θα του κόστιζε το συμβόλαιό του με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Γι' αυτό είναι τώρα εξόριστος στην Ολλανδία. Όσο ο 31χρονος μεσοεπιθετικός παραμένει στη Ρωσία, δεν μπορεί να συλληφθεί από την ολλανδική αστυνομία. Όταν επιστρέψει στην Ολλανδία, θα πρέπει να εκτίσει άμεσα την ποινή του.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Πρόμες θα συνεχίσει την αυτοεξορία του στη Ρωσία. Μπορεί να επιλέξει να εκτίσει το συμβόλαιό του με τη Σπαρτάκ ή να μην επιστρέψει ποτέ στην Ολλανδία.