Η Ιταλία επιβλήθηκε της Ολλανδίας και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Nations League
i

Ιταλία/©Intime

Η Ιταλία επιβλήθηκε της Ολλανδίας και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Nations League

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:02 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:47 - 18.06.2023

Η Ιταλία επικράτησε της Ολλανδίας με 3-2 και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Nations League.

Μεγάλη νικήτρια στον μικρό τελικό του Nations League ήταν η Ιταλία, καθώς επικράτησε κόντρα στην Ολλανδία με 3-2 και κατέκτησε την τρίτη θέση στη διοργάνωση. 

Οι «ατζούρι» μπήκαν δυναμικά στο ματς. Μόλις στο 6' οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι πήραν το προβάδισμα με το εξαιρετικό σουτ του Φεντερίκο Ντιμάρκο. 

Η Ιταλία δεν σταμάτησε να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις στον αγώνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 20' με τον Ντάβιντε Φρατέζι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το π΄ρωτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0. 

Στην επανάληψη οι «οράνιε» ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 68’ μείωσαν με τον Στίβεν Μπέρχβαϊν. Πέντε λεπτά αργότερα  η Ιταλία έκανε το 1-3 με τον Φεντερίκο Κιέζα, δίνοντας ένα ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του. Το μόνο που κατάφερε η Ολλανδία ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Τζίνι Βαϊνάλντουμ στο 89’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.  

Μάλιστα η Ιταλία πέτυχε την 11η νίκη της κόντρα στην Ολλανδία σε σύνολο 24 αναμετρήσεων, με τους «οράνιε» να μετρούν 3 επιτυχίες και άλλα 10 παιχνίδια να έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή.

Μπάλντοκ στο Sportal: «Από τότε που ήρθα εδώ μου συμπεριφέρονται σαν να είναι οικογένεια μου»
EURO

14:43 - 18.06.2023

Μπάλντοκ στο Sportal: «Από τότε που ήρθα εδώ μου συμπεριφέρονται σαν να είναι οικογένεια μου»

Για το εξαιρετικό κλίμα στην Εθνική Ελλάδας μίλησε στην κάμερα του Sportal ο Τζόρτζ Μπάλντοκ, μετά το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία. Ο ίδιος χαρακτήρισε «οικογένεια» τους συμπαίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στον Πογέτ τονίζοντας πως εκείνος και οι συμπαίκτες του τον αγαπούν πολύ.

Θυμίζουμε ότι ο μεγάλος τελικός του Nations League διεξάγεται απόψε (18/6, 21.45), με την Κροατία να αντιμετωπίζει την Ισπανία στο Ρότερνταμ.