Στον τελικό του Nations League η Κροατία, «λύγισε» στην παράταση την Ολλανδία
i

© Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Στον τελικό του Nations League η Κροατία, «λύγισε» στην παράταση την Ολλανδία

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:24 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:41 - 15.06.2023

Μετά από ένα γεμάτο ματς, η Κροατία επικράτησε της Ολλανδίας με 4-2 στην παράταση, έπειτα από το 2-2 της κανονικής διάρκειας και πέρασε στον τελικό του Nations League.

Ένας ακόμη τελικός για τη «χρυσή γενιά» της Κροατίας! Η «χρβάτσκα» με βασικό τον Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και στη συνέχεια ισοφαρίστηκε στο 90+6', κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη επί της Ολλανδίας με 4-2 στην παράταση και πλέον περιμένει να μάθει με ποια ομάδα εκ των Ισπανία και Ιταλία θα κοντραριστεί για την κούπα του Nations League.

Οι «οράνιε» μπήκα δυνατά στο παιχνίδι, ήταν ανώτεροι και στο 34ο λεπτό άνοιξαν το σκορ χάρη σε γκολ του Μάλεν, ο οποίος έγραψε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη όμως η εικόνα του αγώνα ήταν τελείως διαφορετική και οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια στο 55', με τον Κράμαριτς να κάνει το 1-1.

Μάλιστα, οι Κροάτες έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 72', όταν ο Πάσαλιτς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κι έκανε το 1-2. Αλλά η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων χτύπησε, με τον Νόα Λάνγκ να ισοφαρίζει σε 2-2 και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Εκεί η Κροατία ήταν σαφώς ανώτερη και καθάρισε την υπόθεση νίκη. Στο 98' ο Μπρούνο Πέτκοβιτς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, σημειώνοντας το 2-3, ενώ στο 116' ο Λούκα Μόντριτς με μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Ολλανδία: Μπίλοου, Ντάμφρις (85’ Λανγκ), Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (106’ Μαλάσια), Βίφερ (75’ Βαϊνάλντουμ), Κούπμαϊνερς, Ντε Γιονγκ, Σίμονς (64’ Βέγκχορστ), Μάλεν (75’ Μπέργκβαϊν), Χάκπο (106’ Ντε Ρουν).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (80’ Στάνισιτς), Σούταλο (91’ Πέτκοβιτς), Βίντα, Πέρισιτς, Μόντριτς (120’ Μπάρισιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (85’ Μάγερ), Πάσαλιτς, Ιβάνουσεκ (80’ Βλάσιτς), Κράμαριτς (90’ Ερλίτς).