Ο Κουλιμπαλί για τον μισθό του στη Σαουδική Αραβία: «Θα βοηθήσω την οικογένειά μου, έχω αρχίσει να χτίζω μια κλινική στο χωριό του πατέρα μου» (vid)

Καλιντού Κουλιμπαλί

i

PrtScr

Ο Κουλιμπαλί για τον μισθό του στη Σαουδική Αραβία: «Θα βοηθήσω την οικογένειά μου, έχω αρχίσει να χτίζω μια κλινική στο χωριό του πατέρα μου» (vid)

Κώστας Τόπας 10:36 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 28.06.2023

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί παραδέχθηκε ότι αποφάσισε να μεταβεί στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας για τα χρήματα, τα οποία θα βοηθήσουν την οικογένειά του.

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί, όπως και τόσοι άλλοι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κατευθύνθηκε προς το πρωτάθλημα εκατομμυρίων στη Σαουδική Αραβία. Ο πρώην Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός από την Τσέλσι ακολουθεί τον δρόμο που χάραξαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Ενκόλο Καντέ και ο Ρουμπέν Νέβες καθώς υπέγραψε στη Σαουδική Αλ-Χιλάλ μέχρι τη σεζόν 2025-2026.

Ο 32χρονος στόπερ μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να αφήσει το ποδόσφαιρο της ελίτ στην Ευρώπη και να ξεκινήσει μια νέα καριέρα σε ένα... μικρό πρωτάθλημα, αλλά με μεγάλη οικονομική δύναμη. 

«Δεν μπορώ να το αρνηθώ, φεύγω για χρήματα. Με αυτά τα χρήματα θα μπορέσω να βοηθήσω όλη μου την οικογένεια να ζήσει καλά, από τους γονείς μου μέχρι τα ξαδέρφια μου. Θα μπορώ επίσης να επενδύσω στις δραστηριότητες στην χώρα μου την Σενεγάλη, βοηθώντας τα νέα παιδιά. Έχω ήδη αρχίσει να χτίζω μια κλινική στο χωριό του πατέρα μου και το συμβόλαιο αυτό θα με βοηθήσει», ανέφερε ο Κουλιμπαλί.

Τα χρήματα δεν ήταν ο μόνος λόγος για τον πρώην αμυντικό της Τσέλσι να πάρει την απόφαση να πάει στην Αραβία. Η θρησκεία έπαιξε επίσης σημαντικό παράγοντα.

«Είμαι μουσουλμάνος, φτάνω σε μια ιδανική χώρα για εμένα και την οικογένειά μου. Η Μέκκα είναι κοντά. Είμαι πιστός, οπότε είναι σημαντικό για μένα. Είμαι στη θέση μου. Θα νιώσω καλύτερα», επιβεβαίωσε στην «Corriere dello Sport».