Επίσημο: Στην Πόγκον Στσέτσιν ο Κουλούρης (vid)

Ο Ευθύμης Κουλούρης

i

© SS Youtube

Επίσημο: Στην Πόγκον Στσέτσιν ο Κουλούρης (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:39 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 01.07.2023

Την απόκτηση του Ευθύμη Κουλούρη ανακοίνωσε η Πόγκον Στσέτσιν, που αγωνίζεται στο Πολωνικό πρωτάθλημα.

Για λογαριασμό της Πογκόν Στσέτσιν θα αγωνίζεται από εδώ και πέρα ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος σήμερα υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με τον σύλλογο της Πολωνίας. Ο Έλληνας επιθετικός αποχώρησε από τη ΛΑΣΚ Λιντς και πλέον μετακομίζει στην Ανατολική Ευρώπη για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πόγκον Στσέτσιν:

«Ο Ευθύμιος Κουλούρης έγινε ο νέος παίκτης της Pogoń Szczecin. Ο άλλοτε πρώτος σκόρερ του ελληνικού κορυφαίου πρωταθλήματος πήγε στην Πομερανική Δούμα με μόνιμη μεταγραφή από τη ΛΑΣΚ Λιντς και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών.

Ο επιθετικός γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1996 στη Σκύδρα. Η καριέρα του ξεκίνησε σε έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς συλλόγους - τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Σε αυτόν τον σύλλογο απέκτησε τις πρώτες του ποδοσφαιρικές ικανότητες και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Ανόρθωση Αμμοχώστου. Στο κυπριακό κορυφαίο πρωτάθλημα, ως παίκτης κάτω των 20 ετών, έκανε μια επιτυχημένη σεζόν (22 αγώνες, 6 γκολ) και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε για μια θέση στην αποστολή για δύο σεζόν (σύνολο 31 αγώνες πρωταθλήματος και 8 γκολ). 

Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε δύο φορές το Κύπελλο Ελλάδας. Η σεζόν 2018/19 ήταν μια σημαντική ανακάλυψη για τον επιθετικό. Το πέρασε ως δανεικός σε έναν άλλο ελληνικό σύλλογο, τον Ατρόμητο. Σε 28 αγώνες πέτυχε 19 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ελληνικής Super League. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια μεταγραφή στην Τουλούζη. Στην πρεμιέρα, ο Κουλούρης έπαιξε 24 αγώνες στη Ligue 1 και σημείωσε 4 γκολ και η ομάδα του υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία της Γαλλίας. Μετά από άλλη μια σεζόν, που έπαιξε ήδη στη Ligue2 (μόλις 8 αγώνες), έλυσε το συμβόλαιο και εντάχθηκε ξανά στον Ατρόμητο. 

Τη σεζόν 2021/22 σημείωσε 14 γκολ σε 32 αγώνες στην ελληνική κορυφαία κατηγορία, όντας ο τέταρτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα άλλη μια ξένη μεταγραφή στη LASK Linz. Ο επιθετικός πέρασε το φθινόπωρο της περασμένης σεζόν στην Αυστριακή Bundesliga (14 ματς, 338 λεπτά, 1 γκολ), και την άνοιξη δόθηκε δανεικός στην τουρκική Alanyaspor (10 ματς, 471 λεπτά, 3 γκολ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα άλλη μια ξένη μεταγραφή στη LASK Linz.

Ο επιθετικός πέρασε το φθινόπωρο της περασμένης σεζόν στην Αυστριακή Bundesliga (14 ματς, 338 λεπτά, 1 γκολ), και την άνοιξη δόθηκε δανεικός στην τουρκική Alanyaspor (10 ματς, 471 λεπτά, 3 γκολ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα άλλη μια ξένη μεταγραφή στη LASK Linz. Ο επιθετικός πέρασε το φθινόπωρο της περασμένης σεζόν στην Αυστριακή Bundesliga (14 ματς, 338 λεπτά, 1 γκολ), και την άνοιξη δόθηκε δανεικός στην τουρκική Alanyaspor (10 ματς, 471 λεπτά, 3 γκολ).

Ο 27χρονος φόργουορντ είναι έμπειρος και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με τα χρώματα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και του Ατρόμητου αγωνίστηκε στα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Συνολικά έπαιξε σε 14 ματς (1 γκολ).

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους στη γαλάζια και βυσσινί οικογένεια που με εμπιστεύτηκαν και οδήγησαν στη μεταγραφή σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Θέλω να είμαι πετύχω στη Pogoń και θέλω να σκοράρω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ για την ομάδα. Μπορώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους ότι θα με βλέπουν να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα σε κάθε παιχνίδι", ανέφερε ο Κουλούρης στις δηλώσεις του».