Πλήγμα για την Μπαρτσελόνα: Ο Κουντέ τραυματίστηκε και χάνει το «El Clásico»

Ζιλς Κουντέ

i

© PrtScr

Πλήγμα για την Μπαρτσελόνα: Ο Κουντέ τραυματίστηκε και χάνει το «El Clásico»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:33 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 09.10.2023

Εκτός από την γκέλα κόντρα στην Γρανάδα (2-2), η Μπαρτσελόνα θα αναγκαστεί να στερηθεί τις υπηρεσίες και του τραυματία Ζιλς Κουντέ, ο οποίος θα απουσιάσει από το «El Clásico».

Γρανάδα και Μπαρτσελόνα έμειναν ισόπαλες (2-2) στη ματσάρα της 9ης αγωνιστικής της La Liga. Μπορεί οι γηπεδούχοι να πήραν ένα ισχυρό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο οι Μπλαουγκράνα έφεραν το ματς στα ίσα χάρη στα γκολ των Γιαμάλ και Σέρχι Ρομπέρτο. Η ομάδα του Τσάβι μέτρησε ακόμη μία εκτός έδρας γκέλα τη φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα να πέσει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Εκτός από την απώλεια βαθμών, οι Μπλαουγκράνα είδαν τον Ζιλς Κουντέ να τραυματίζεται και να δημιουργεί ένα σημαντικό κενό στην αμυντική γραμμή. Ο Γάλλος στόπερ έχει πάθει ζημιά στον πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γονάτου, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει για τουλάχιστον πέντε εβδομάδες, όπως μεταφέρουν τα ΜΜΕ της Βαρκελώνης. 

Επίσης, ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα αναμένεται να απουσιάσει κι από το «Ελ Κλάσικο» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 28 Οκτωβρίου. Μπορεί οι δηλώσεις του Τσάβι αμέσως μετά τη λήξη του ματς να καθησύχασαν τους φίλους της ομάδας, ωστόσο ο τραυματισμός του Κουντέ αποδείχθηκε σοβαρότερος από ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Άλλο ένα ρεκόρ για τον Γιαμάλ: Εγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στη La Liga

Το νέο μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα, ο Λαμίν Γιαμάλ λάμπει σε κάθε του εμφάνιση. Το ίδιο έκανε και στο παιχνίδι της Κυριακής (8/10) με τη Γρανάδα, όπου σκόραρε το πρώτο του γκολ στη La Liga και με αυτόν τον τρόπο έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στο πρωτάθλημα της Ισπανίας.

O 16χρόνος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «Μπλαουγκράνα» στην ισοπαλία 2-2 με τη Γρανάδα. Η ομάδα του Τσάβι έμεινε πίσω στο σκορ μετά τα δύο γκολ του Σαραγόσα. Ωστόσο, ο επιθετικός της «Μπάρτσα» μείωσε με 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, γράφοντας έτσι ιστορία.

Ο Σαραγόσα πρωταγωνίστησε κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι έπειτα στάθηκε στους 5.000 νέους followers στο Instagram
LA LIGA

09:40 - 09.10.2023

Ο Σαραγόσα πρωταγωνίστησε κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι έπειτα στάθηκε στους 5.000 νέους followers στο Instagram

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Γρανάδα στην ισοπαλία απέναντι στην Μπαρτσελόνα (2-2), Μπράιαν Σαραγόσα, ανέφερε πως μετά από αυτήν την εμφάνισή του απέκτησε 5.000 νέους followers στο Instagram.

Σε ηλικία 16 ετών και 83 ημερών, ο Ισπανός ξεπέρασε τον Νιγηριανό, Σελεστίν Μπαμπαγιάρο, τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ με 16 ετών και 86 ημέρες τον Νοέμβριο του 1994.