Άλλο ένα ρεκόρ για τον Γιαμάλ: Εγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στη La Liga

Άλλο ένα ρεκόρ για τον Γιαμάλ: Εγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στη La Liga

Ορέστης Καδδάς 09:05 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 09.10.2023

Ο Λαμίν Γιαμάλ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με τη Μπαρτσελόνα και μετά το γκολ που πέτυχε επί της Γρανάδα έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στη La Liga.

Το νέο μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα, ο Λαμίν Γιαμάλ άμπει σε κάθε του εμφάνιση. Το ίδιο έκανε και στο παιχνίδι της Κυριακής (8/10) με τη Γρανάδα, όπου σκόραρε το πρώτο του γκολ στη La Liga και με αυτόν τον τρόπο έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στο πρωτάθλημα της Ισπανίας.

O 16χρόνος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «Μπλαουγκράνα» στην ισοπαλία 2-2 με τη Γρανάδα. Η ομάδα του Τσάβι έμεινε πίσω στο σκορ μετά τα δύο γκολ του Θαραγκόθα. Ωστόσο, ο επιθετικός της «Μπάρτσα» μείωσε με 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, γράφοντας έτσι ιστορία. 

Τα ρεκόρ του:

Σε ηλικία 16 ετών και 83 ημερών, ο Ισπανός ξεπέρασε τον Νιγηριανό, Σελεστίν Μπαμπαγιάρο, τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ με 16 ετών και 86 ημέρες τον Νοέμβριο του 1994.

Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός κατέχει επίσης το ρεκόρ ως ο νεότερος παίκτης που συμμετείχε στην ιστορία της ισπανικής εθνικής ομάδας, όταν έπαιξε κόντρα στην Γεωργία στα προκριματικά του Euro 2024 και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και σημείωσε ένα γκολ για να γίνει ο ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της «ρόχα».

Ο Μέσι φαίνεται να μην θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στο MLS με την Μπαρτσελόνα να είναι το φαβορί
REST OF THE WORLD

12:16 - 07.10.2023

Ο Μέσι φαίνεται να μην θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στο MLS με την Μπαρτσελόνα να είναι το φαβορί

Ο Λιονέλ Μέσι δεν δείχνει διατεθειμένος να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ίντερ Μαϊάμι και το MLS και όπως φαίνεται ψάχνει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του με την Μπαρτσελόνα να είναι το φαβορί.

O Γιαμάλ επίσης έσπασε ρεκόρ και στο Champions League, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των «Μπλαουγκράνα» που συμμετείχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όταν μπήκε ως αλλαγή εναντίον της Αντβέρπ.