Κούντους για την αφιέρωση στον Ατσού: «Ο διαιτητής μου είπε ότι δεν επιτρέπεται αλλά ότι καταλαβαίνει την κατάσταση» (vids)

Μοχάμεντ Κούντους

i

Μοχάμεντ Κούντους/PrtScr

Κούντους για την αφιέρωση στον Ατσού: «Ο διαιτητής μου είπε ότι δεν επιτρέπεται αλλά ότι καταλαβαίνει την κατάσταση» (vids)

Κώστας Τόπας 13:15 - 21.02.2023

Ο Μοχάμεντ Κούντους αποκάλυψε τι συνέβη με τον διαιτητή και τον λόγο που δεν αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, μετά την αφιέρωσή του στον Κρίστιαν Ατσού.

Ο Μοχάμεντ Κούντους σκόραρε στον αγώνα του Άγιαξ εναντίον της Σπάρτα Ρότερνταμ και φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι που έγραφε «Αναπαύσου εν ειρήνη, Ατσού…», προς τιμήν του 31χρονο μεσοεπιθετικού, του συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην εθνική Γκάνας, που βρέθηκε νεκρός κάτω από τα απομεινάρια του φονικού σεισμού στην Τουρκία.

 Θεωρητικά, ο Κούντους θα έπρεπε να λάβει κίτρινη κάρτα, αλλά ο Ολλανδός διαιτητής Πολ Βαν Μπόεκελ επέλεξε να μην τον τιμωρήσει. Αντιθέτως πλησίασε τον εμφανώς συγκινημένο νεαρό και σιγουρεύτηκε ότι είναι καλά. Μία κίνηση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την περίπτωση του Ισπανού μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού, Κάνος, ο οποίος όταν σκόραρε εναντίον του Παναιτωλικού, πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο, με ένα μπλουζάκι, που έγραφε «Σ' αγαπώ μαμά» και στο τέλος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι.

Από την άλλη πάντως, ο Μοχάμεντ Κούντους αποκάλυψε τι συνέβη με τον διαιτητή και τον λόγο που δεν αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

«Είναι κάτι που ξεπερνά τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, είναι για τη ζωή και τον θάνατο. Ο διαιτητής μου είπε ότι δεν επιτρέπεται αλλά ότι καταλαβαίνει την κατάσταση. Είμαι ευγνώμων γι' αυτό και τον σέβομαι πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Άγιαξ.