Πέρασε στην αντεπίθεση ο Κουρτουά και διέψευσε τον προπονητή του: «Είμαι βαθιά απογοητευμένος»

Τιμπό Κουρτουά

i

©Intime

Πέρασε στην αντεπίθεση ο Κουρτουά και διέψευσε τον προπονητή του: «Είμαι βαθιά απογοητευμένος»

Κώστας Τόπας 09:36 - 20.06.2023

Ο Τιμπό Κουρτουά διαψεύδει την εκδοχή του προπονητή του, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Βέλγος κίπερ αποχώρησε από την αποστολή επειδή δεν δεν του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το βέλγικο «nieuwsblad», το κλίμα στα αποδυτήρια της εθνικής Βελγίου δεν είναι και το καλύτερο. Αφορμή αποτελεί το γεγονός ότι ο Τιμπό Κουρτουά δεν ταξίδεψε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για το ματς με την Εσθονία, λόγω του Ρομέλου Λουκάκου. Κι αυτό διότι συμφωνήθηκε ο επιθετικός της Ίντερ να είναι αρχηγός απέναντι στην Αυστρία και ο Κουρτουά με την Εσθονία (20/06). Αυτό όμως δεν άρεσε στον αξιότιμο κίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ένιωσε ότι έπρεπε να φορέσει εκείνος το περιβραχιόνιο κι απέναντι στην Αυστρία και όχι ο Βέλγος στράικερ.

Αυτό μάλιστα σύμφωνα με τα βελγικά Μέσα ανάγκασε τον Κουρτουά να αποχωρήσει από την αποστολή. Μία ημέρα αργότερα όμως, ο 31χρονος πορτιέρε εξέδωσε μια σκληρή δήλωση για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στις κατηγορίες του προπονητή του, Ντομένικο Τεντέσκο. Ο Κουρτουά εξέδωσε ανακοίνωση για να επικρίνει πρώτα τον τεχνικό των «κόκκινων διαβόλων» για την αποκάλυψη μιας ιδιωτικής συνομιλίας που σύμφωνα με τον ίδιο δεν συνάδει με την πραγματικότητα. 

Μάλιστα, τόνισε πως έχει μιλήσει με τον Λουκάκου για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και ότι η απουσία του οφείλεται όντως σε προβλήματα στο γόνατο και ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε σε συμφωνία με τους γιατρούς της ομάδας.

«Σήμερα το απόγευμα με έκπληξη άκουσα τη συνέντευξη Τύπου του προπονητή στην οποία έκανε μια μερική και υποκειμενική περιγραφή μιας ιδιωτικής συνομιλίας που είχαμε μετά τον αγώνα με την Αυστρία. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που μίλησα με προπονητή για θέματα που σχετίζονται με τα αποδυτήρια, αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιος αποφασίζει να το πει δημόσια. Είμαι βαθιά απογοητευμένος από αυτό, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι εκτιμήσεις του προπονητή δεν είναι αληθινές.

Σε εκείνη την κουβέντα του ζήτησα, όχι άμεσο όφελος, εξηγήσεις και αποφάσεις για να αποφύγουμε καταστάσεις που στο παρελθόν μας έβλαψαν, επιζητώντας πάντα το γενικό όφελος. Το να είσαι ή να μην είσαι αρχηγός της εθνικής ομάδας δεν είναι ιδιοτροπία ή τυχαία απόφαση, πρέπει να είναι δική σου απόφαση και αυτό προσπάθησα να σου μεταφέρω. Δυστυχώς δεν πέτυχα τον σκοπό μου. Επιμένω ότι σε καμία περίπτωση δεν ζήτησα τίποτα και ότι μίλησα με τον συνάδελφό μου Ρομέλου Λουκάκου για να διευκρινίσω οποιεσδήποτε συνθήκες σχετίζονται με αυτήν την κατάσταση. Ταυτόχρονα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάνει καμία συζήτηση για παρόμοιο θέμα με συμπαίκτες, όπως έχει αναφερθεί.

Επίσης χθες το απόγευμα έκανα έλεγχο για πρόβλημα στο δεξί μου γόνατο. Η ιατρική ομάδα του συλλόγου μου και η εθνική ομάδα ήταν σε επαφή και εξέτασαν όλο το αντίστοιχο υλικό για να πάρουν την απόφαση να αποχωρήσω από τη συγκέντρωση», ήταν τα λόγια του Κουρτουά.