Το απόλυτο η Πορτογαλία, όρθια στο Βέλγιο η Αυστρία - Σπουδαία νίκη η Σλοβακία, πικρή ήττα υπέστη η Κύπρος

Το απόλυτο η Πορτογαλία, όρθια στο Βέλγιο η Αυστρία - Σπουδαία νίκη η Σλοβακία, πικρή ήττα υπέστη η Κύπρος

Γιώργος Σακελλαρίου 23:45 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:55 - 18.06.2023

Η Πορτογαλία λύγισε 3-0 τη Βοσνία. Η Αυστρία πήρε 1-1 στο Βέλγιο, ενώ η Κύπρος ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από τη Γεωργία.

Η Πορτογαλία πήρε σπουδαία νίκη εντός έδρας επί της Βοσνίας με 3-0 και συνεχίζει να είναι στην κορυφή του δέκατου ομίλου με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Σημαντική νίκη πέτυχε στην Ισλανδία η Σλοβακία, ενώ η Αυστρία πήρε σημαντική ισοπαλία στο Βέλγιο. Αντίθετα, η Κύπρος αν και πάλεψε και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, ηττήθηκε εντός έδρας από τη Γεωργία του Κβαρατσχέλια.

Αναλυτικά τα ματς του Σαββάτου:

1ος Όμιλος

Άδικη ήττα, λοιπόν, με 2-1 από τη Γεωργία γνώρισε η Κύπρος στη Λάρνακα. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μικαουτάτζε στο 31', αλλά «απάντησε» με πέναλτι του Πίττα στο 40'. Στη συνέχεια ήταν ανώτερη και είχε δύο δοκάρια με τους Πίττα και Λαϊφη, αλλά στο 84' ο Νταβιτασβίλι χάρισε τη νίκη στη Γεωργία, που ανέβηκε δεύτερη, μπροστά από την Ισπανία. Πρωτοπόρος του γκρουπ είναι η Σκωτία, που νωρίτερα νίκησε στο Οσλο 2-1 τη Νορβηγία, με δύο γκολ των Ντάικς και ΜακΛιν στο 87' και το 89'. 

5ος Όμιλος

Για τον 5ο όμιλο η Τσεχία έπαιξε στα Νησιά Φερόες κι επικράτησε εύκολα με 3-0. Είναι στην πρώτη θέση, ενώ η Αλβανία νίκησε 2-0 τη Μολδαβία εντός έδρας. Για τους φιλοξενούμενους ήταν βασικός ο Ρέαμπτσιουκ του Ολυμπιακού.

6ος Όμιλος

Για τον έκτο όμιλο αντίθετα, η Αυστρία έμεινε όρθια στο Βέλγιο. Απέσπασε ισοπαλία 1-1 και παραμένει στην πρώτη θέση. Στο 22’ με αυτογκόλ του Μανγκαλά έγινε το 0-1 και στο 62’ ισοφάρισε ο Λουκάκου, αλλά το Βέλγιο δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Στο άλλο ματς Αζερμπαϊτζάν κι Εσθονία ήρθαν ισόπαλες 1-1.

7ος Όμιλος

Στον έβδομο όμιλο και τα δύο ματς έληξαν χωρίς νικητή. Η Λιθουανία ήρθε 1-1 εντός έδρας με τη Βουλγαρία (15΄ Γκιρντβάινις - 27΄ Πέτκοφ) και το Μαυροβούνιο 0-0 με την Ουγγαρία (δεν έπαιξε ο χαφ του Παναθηναϊκού Κλαϊνχάισλερ) με την πρωτοπόρο Σερβία να έχει ρεπό.

10ος Όμιλος

Η Πορτογαλία ήταν ανώτερη κόντρα στη Βοσνία και επικράτησε 3-0. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μάντσεστερ Σίτι Μπερνάρντο Σίλβα έγραψε το 1-0 στο 44' και ο Μπρούνο Φερνάντες στο 77’ σημείωσε το 2-0. Ο Φερνάντες έκανε και το τελικό 3-0 στο 93'. 

Για τον ίδιο όμιλο η Σλοβακία επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Ισλανδίας των Μάγκνουσον, Ίνγκασον και πήρε κεφάλι για τη δεύτερη θέση. Στο 27’ ο Κούτσκα έκανε το 0-1, στο 41’ ο Φινμπόγκασον ισοφάρισε με πέναλτι σε 1-1, αλλά στο 70’ ο Σούσλοβ με ένα τυχερό γκολ διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Το Λουξεμβούργο, παράλληλα, νίκησε 2-0 εντός έδρας το Λιχτενστάιν.

Φανατικός θαυμαστής του Ρονάλντο μπούκαρε στο γήπεδο για να τον αγκαλιάσει και έκανε... Siu (vid)
EURO

23:58 - 17.06.2023

Φανατικός θαυμαστής του Ρονάλντο μπούκαρε στο γήπεδο για να τον αγκαλιάσει και έκανε... Siu (vid)

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πορτογαλίας με τη Βοσνία ένας θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο για να αγκαλιάσει τον ίνδαλμα του, ενώ μιμήθηκε και τον πανηγυρισμό του.