Κρατούν χαμηλά την... μπάλα στην ΑΕΚ: Προσηλωμένοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακού από τη σημερινή κιόλας προπόνηση
i

ΑΕΚ, προπόνηση/©intime

Κρατούν χαμηλά την... μπάλα στην ΑΕΚ: Προσηλωμένοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακού από τη σημερινή κιόλας προπόνηση

Κώστας Τσίλης 15:05 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:27 - 09.03.2023

Μπορεί η ΑΕΚ με τη νίκη στο Περιστέρι να έχει βρεθεί στην κορυφή στο φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αλλά στα Σπάτα ο Αλμέιδα δεν χρειάστηκε καν να δώσει σήμα για... προσγείωση

Για όλους μέσα στην ΑΕΚ και για περισσότερους από έναν λόγους, ήταν μεγάλο στοίχημα να κερδίσουν τα δυο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και με τον ΟΦΗ και με τον Ατρόμητο. Με βασικότερο απ' όλους αυτούς τους λόγους, την κατάκτηση της κορυφής στην βαθμολογία, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Οι κιτρινόμαυροι πήγαν σήμερα το πρωί για προπόνηση στα Σπάτα, ως πρώτοι στο πρωτάθλημα και πλέον χωρίς καμία εκκρεμότητα. 

Αν ωστόσο περιμένετε να σας μεταφερθεί κλίμα πανηγυρικό, χαρές και γέλια, μάλλον θα απογοητευτείτε. Έτσι κι αλλιώς ο Ματίας Αλμέιδα δεν επρόκειτο καν να επιτρέψει να μπει η ομάδα σ' ένα τέτοιο mood. Ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει πως ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος για τους στόχους και τους θέλει όλους προσγειωμένους και συγκεντρωμένους. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκε να δώσει καν επ' αυτού σήμα στους παίκτες του ο Αλμέιδα. 

Όλοι στη σημερινή προπόνηση συμπεριφερόντουσαν και λειτουργούσαν, σαν να ήταν μια οποιαδήποτε συνηθισμένη μέρα στην δουλειά στα Σπάτα. Ακόμα και οι κουβέντες για το χθεσινό ματς στο Περιστέρι ήταν λίγες και περιοριζόντουσαν στα καθαρά... τεχνικά. Προφανώς υπήρχε καλό κλίμα. Αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό το καλό κλίμα υπάρχει από την αρχή της φετινής σεζόν και οφείλεται στην δουλειά που έχει γίνει από τον Αλμέιδα μέσα στα αποδυτήρια. Και είναι εξάλλου χαρακτηριστικό πως δεν χάλασε ούτε μετά από ήττες.

Για τον Αλμέιδα πλέον αυτό που είναι σημαντικό, είναι να μπορέσει η ομάδα αφενός να αποφορτιστεί σωματικά από τα συνεχόμενα παιχνίδια, όπως ήταν και ο... προσανατολισμός του προγράμματος της σημερινής προπόνησης για όσους έπαιξαν χθες. Άλλωστε δεν υπήρχε η δυνατότητα για ρεπό. Αφετέρου να προετοιμαστεί για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Μια προετοιμασία που θα ξεκινήσει πρακτικά από αύριο.