«Σόκαρε» τη Ρόμα η Κρεμονέζε με την πρώτη της φετινή νίκη (vid)
i

© Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images

«Σόκαρε» τη Ρόμα η Κρεμονέζε με την πρώτη της φετινή νίκη (vid)

Κώστας Τσιακλής 21:42 - 28.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:02 - 28.02.2023

Ήττα-σοκ για την Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία έχασε από την Κρεμονέζε (2-1) και έμεινε εκτός της πρώτης τετράδας, μετά τη νίκη της Λάτσιο.

Μεγάλο πισωγύρισμα έκανε η Ρόμα στην προσπάθεια της για έξοδο στο επόμενο Champions League, μετά και τη νίκη της Λάτσιο. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ηττήθηκε εκτός έδρας από την Κρεμονέζε (2-1), η οποία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή Serie A.

Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι έγινε στο 4΄ όταν ο μέσος της Ρόμα, Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή και είδε την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία του Καρνεσέκι.

Η Κρεμονέζε «άνοιξε» το σκορ με το ωραίο βολέ εκτός περιοχής του Φράνκ Τσαντζούτ (17'). Στο 46΄ ο προπονητής της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία στον διαιτητή της αναμέτρησης, Μάρκο Πιτσινίνι.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 71΄ με τον Λεονάρντο Σπινατσόλα, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και βγήκε τετ α τετ κόντρα στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Δέκα λεπτά αργότερα η Κρεμονέζε κέρδισε πέναλτι, καθώς ο γκολκίπερ των «τζιαλορόσι», Ρουί Πατρίσιο ανέτρεψε τον Ντέιβιντ Οκερέκε.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντάνιελ Τσιόφανι και αφού ευστόχησε, σημείωσε το 2-1 για την γηπεδούχο ομάδα, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ρόμα έμεινε για τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς νίκη και οπισθοχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από την συμπολίτισσα Λάτσιο, που είναι στην τέταρτη θέση. 

Από την άλλη η Κρεμονέζε με τη νίκη της προσπέρασε την Σαμπντόρια και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση. Πλέον, έφτασε τους 12 βαθμούς και είναι στο -8 από την 17η θέση και την Σπέτσια, που βρίσκεται εκτός της ζώνης υποβιβασμού.