Φαβορί για τον πάγκο της Ιρλανδίας ο Κόουλμαν

Κρις Κόουλμαν

i

© Intime

Φαβορί για τον πάγκο της Ιρλανδίας ο Κόουλμαν

Πάνος Κορομηλάς 22:14 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:15 - 18.02.2024

Ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Κρις Κόουλμαν, εμφανίζεται ως το φαβορί για τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας, αντιπάλου της Ελλάδας στο επόμενο Nations League.

Η εθνική ομάδα της Ιρλανδίας βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και έλυσε τη συνεργασία της με τον Στίβεν Κένι. Ο άνθρωπος που βρισκόταν στο τιμόνι της τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε παρελθόν και έκτοτε η ομοσπονδία της Ιρλανδίας δεν έχει καταλήξει στον διάδοχο του. 

Πολλά ονόματα προπονητών έχουν ακουστεί, μεταξύ των οποίων και του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογιέτ. Ωστόσο, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του The Independent, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και ακούει στο όνομα του Κρίς Κόουλμαν. Ο 53χρονος προπονητής ήρθε στο προσκήνιο, αφού ναυάγησαν οι συζητήσεις με τον Λι Κάρσλεϊ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος στην εθνική ομάδα Κ21 της Αγγλίας.

Γνώριμος στην Ελλάδα από το πέρασμα του από τον Ατρόμητο, ο Ουαλός τεχνικός είναι ο επικρατέστερος για τη θέση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία. Η ομοσπονδία της Ιρλανδίας θέλει να ολοκληρώσει την υπόθεση το συντομότερο, μιας και οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα. Μετά τη λύση της συνεργασίας του με την ελληνική ομάδα τον Οκτώβριο, δεν εργάζεται σε κάποια ομάδα. 

Υπενθυμίζεται πως ο Κόουλμαν πριν έρθει στην Ελλάδα για τον σύλλογο του Περιστερίου, είχε κάνει ένα πολύ πετυχημένο πέρασμα από την εθνική ομάδα της Ουαλίας. Παρέμεινε από το 2011 μέχρι και το 2017, καθοδηγώντας την ομάδα στο Euro 2016. Οι Ουαλοί είχαν μάλιστα εξαιρετική παρουσία σε εκείνη τη διοργάνωση, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.