Κρίστιαν Στελίνι: «Τα πρώτα 25 λεπτά ήταν ίσως τα χειρότερα που έχω δει ποτέ»

Κρίστιαν Στελίνι

i

©printscreen

Κρίστιαν Στελίνι: «Τα πρώτα 25 λεπτά ήταν ίσως τα χειρότερα που έχω δει ποτέ»

Κώστας Τσιακλής 14:01 - 24.04.2023

Ο υπηρεσιακός προπονητής της Τότεναμ, Κρίστιαν Στελίνι, ανέφερε πως τα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού κόντρα στη Νιουκάστλ πιθανόν να είναι τα χειρότερα που έχει δει ποτέ. Παράλληλα ο αρχηγός της ομάδας, Ούγκο Λορίς, χαρακτήρισε την εμφάνιση ως ντροπιαστική.

Η Τότεναμ δέχθηκε τη συντριβή με 6-1 από τη Νιουκάστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και έχασε σημαντικό έδαφος στη «μάχη» της τετράδας. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην αναμέτρηση ήταν ότι οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να προηγηθούν με 5-0 μόλις σε 21’. Ο υπηρεσιακός προπονητής των «Σπερς», Κρίστιαν Στελίνι, και ο αρχηγός, Ούγκο Λορίς, ανέλαβαν την ευθύνη για την τραγική εμφάνιση, με τον δεύτερο να την χαρακτηρίζει ως ντροπιαστική.

Αρχικά μίλησε ο Κρίστιαν Στελίνι, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη του αποτελέσματος, λέγοντας ότι τα πρώτα 25 λεπτά είναι πιθανώς τα χειρότερα που έχει δει. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι για να παίξουμε έναν σημαντικό αγώνα. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά (την Κυριακή) κανείς δεν έδειξε πόσο καλός είναι. Ήταν δική μου ευθύνη να αποφασίσω το σύστημα [για το παιχνίδι] και αποφασίσαμε να το κάνουμε διαφορετικά γιατί είχαμε πολλούς τραυματίες. Είναι δική μου ευθύνη να πάρω αυτό το είδος απόφασης, το πήρα και ήταν λάθος.

Πρέπει να αναλάβω την ευθύνη γιατί αφού αλλάξαμε σύστημα, το παιχνίδι είχε φύγει, έπρεπε να παίξουμε καλύτερα και το κάναμε. Σκοράραμε και προσπαθήσαμε να παλέψουμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε γιατί τα πρώτα 25 λεπτά ήταν τόσο άσχημα. Δεν υπάρχουν λόγια για να εξηγήσω μια παράσταση σαν αυτή. Τα πρώτα 25 λεπτά ήταν ίσως τα χειρότερα που έχω δει ποτέ. Προπονηθήκαμε (σε τετράδα πίσω). Έμεινα έκπληκτος (με το πόσο άσχημα λειτουργούσε το σύστημα)».

Έφευγαν από το 20λεπτο οι οπαδοί της Τότεναμ - Αλλαγή στο ημίχρονο ο Λορίς
PREMIER LEAGUE

18:46 - 23.04.2023

Έφευγαν από το 20λεπτο οι οπαδοί της Τότεναμ - Αλλαγή στο ημίχρονο ο Λορίς

Η Τότεναμ είχε ένα απόγευμα που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει αφού ηττήθηκε με το βαρύ 6-1 από τη Νιουκάστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Οι «Σπερς» έχαναν με 5-0 στο 21', κάτι που οδήγησε τους φίλους της ομάδας να αποχωρήσουν άμεσα από το γήπεδο. Αλλαγή στο ημίχρονο ο Λιορίς.

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει το παιχνίδι και ο Ούγκο Λορίς και χαρακτήρισε την εμφάνιση της ομάδας του ντροπιαστική ενώ θέλησε να ζητήσει και συγγνώμη στους φίλους της Τότεναμ.

«Είναι πολύ ντροπιαστικό. Το πρώτο πράγμα είναι ότι μάλλον πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους φιλάθλους που ταξίδεψαν, τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα. Προφανώς δεν δείξαμε υπέροχο πρόσωπο. Δεν μπορούσαμε να κοντράρουμε την απόδοση των παικτών της Νιούκαστλ. Αργήσαμε σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Χάσαμε εντελώς το πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Προφανώς το δεύτερο ημίχρονο είναι μια άλλη ιστορία. Είναι πραγματικά οδυνηρό.

Να δεχτείς τέσσερα γκολ σε 20 λεπτά... μπορεί να σου ρίξουν μια γροθιά, δύο φορές. Αλλά ήταν κάτι περίεργο, σαν να μην μπορούσαμε καν να αντιδράσουμε. Δεν μπορούσαμε καν να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, στην απόδοση. Αλλά η Νιουκάστλ αξίζει πολλά εύσημα.

Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα του συλλόγου. Είμαστε παίκτες, είμαστε επαγγελματίες και κάθε φορά που βγαίνουμε στο γήπεδο προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο, αλλά σήμερα έλειψαν πάρα πολλά σε όλες τις πτυχές. Τώρα υπάρχουν άλλα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα και πρέπει να ανακάμψουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος τερματοφύλακας.

Η Τότεναμ αντιμετωπίζει κατά σειρά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Πέμπτη 27/04) και Λίβερπουλ (30/04) και θέλει να πάρει τα αποτελέσματα που θα την κρατήσουν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League. Αυτή τη στιγμή τα «σπιρούνια» βρίσκονται στο -6 από τις Νιουκάστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο έχουν παίξει ένα ματς περισσότερο από τη χθεσινή αντίπαλο τους και δύο ματς περισσότερα από τους «κόκκινους διαβόλους».