Ο Κριστιάνο δεν ψήφισε τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς ως αρχηγός της Πορτογαλίας, ποιος πήρε την θέση του

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Sam Bagnall - AMA/Getty Images/Ideal Images

Ο Κριστιάνο δεν ψήφισε τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς ως αρχηγός της Πορτογαλίας, ποιος πήρε την θέση του

Κώστας Τόπας 11:10 - 28.02.2023

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραδόξως δεν ψήφισε στα Best FIFA Football Awards 2022 ως αρχηγός της Πορτογαλίας.

Ο Μέσι πήρε τον τίτλου του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς στα βραβεία της FIFA, κερδίζοντας τον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ και τον αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά. 

«H FIFA έδειξε ασέβεια στον Κριστιάνο Ρονάλντο», λένε οι θαυμαστές του Πορτογάλου
REST OF THE WORLD

08:50 - 28.02.2023

«H FIFA έδειξε ασέβεια στον Κριστιάνο Ρονάλντο», λένε οι θαυμαστές του Πορτογάλου

Το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο απουσίαζε από τις επιλογές της FIFPro για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν, με του θαυμαστές του Πορτογάλου να αναφέρουν ότι η FIFA δεν τον σεβάστηκε...

Από την άλλη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να υπογράψει στην Αλ Νασρ, δεν κατάφερε να μπει στη λίστα των 14 ανδρών για το βραβείο του καλύτερου άνδρα ποδοσφαιριστή της FIFA, η οποία βραβεύτηκε σε τελετή στο Παρίσι της Γαλλίας. Ο 38χρονος Πορτογάλος φόργουορντ κέρδισε δύο φορές στο παρελθόν το βραβείο της FIFA (2016 και 2017) και ισοβαθμεί με τους Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Λιονέλ Μέσι. Ωστόσο φέτος βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός των επιλογών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την καλύτερη ενδεκάδα μετά από το 2007.

Παρά το γεγονός ότι έχασε την έκδοση του βραβείου για το 2022, ο Ρονάλντο εξακολουθούσε να έχει δικαίωμα ψήφου για κάθε κατηγορία Καλύτερης FIFA χάρη στην ιδιότητά του ως αρχηγός της Πορτογαλίας. Ωστόσο, η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA έδωσε στη δημοσιότητα την πλήρη λίστα με τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων που ψήφισαν και ο Ρονάλντο ήταν απών.

Είναι άγνωστο γιατί ο 38χρονος αστέρας δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, αλλά η FIFA αποκάλυψε ότι ο πρώην συμπαίκτης του σταρ της Αλ Νασρ από τη Μαδρίτη, Πέπε, ψήφισε ως αρχηγός της Πορτογαλίας. Ο 40χρονος στόπερ της Πόρτο, δεν ψήφισε τον Λιονέλ Μέσι για κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, αλλά τον Κιλιάν Εμπαπέ για κορυφή και τους Λούκα Μόντριτς και Καρίμ Μπενζεμά για δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.