Ο 38χρονος Κριστιάνο των ρεκόρ: Ενα βράδυ γεμάτο πρωτιές και γκολ που ξεπέρασαν τους καλύτερους σκόρερ 192 ομάδων! (vid)

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Diogo Cardoso/Getty Images/Ideal Images

Ο 38χρονος Κριστιάνο των ρεκόρ: Ενα βράδυ γεμάτο πρωτιές και γκολ που ξεπέρασαν τους καλύτερους σκόρερ 192 ομάδων! (vid)

Κώστας Τόπας 09:34 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 14.10.2023

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε δύο φορές κόντρα στη Σλοβακία και ανέβασε ακόμη περισσότερο τον πήχη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Δεν κυνηγάω ρεκόρ, αυτά με κυνηγούν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε παλαιότερες δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο και σήμερα είναι ένας καλός λόγος για να καταλάβουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου γιατί ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας δεν κουράζεται να το λέει.

Με τα δύο γκολ που σημείωσε με την εθνική του ομάδα κόντρα στην Σλοβακία, ο 38χρονος αστέρας της Αλ Νασρ όχι μόνο βοήθησε την πορτογαλική ομάδα να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αλλά έφτασε και το ορόσημο των 73 τερμάτων, μετά τα 30 του.

Πλέον, ο Κριστιάνο έχει σκοράρει περισσότερο από οποιονδήποτε ποτέ σε οποιαδήποτε ηλικία για Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Κροατία, Δανία, Ουρουγουάη, Κολομβία, Χιλή, Μεξικό, ΗΠΑ, Αίγυπτο, Γκάνα και 176 ακόμη χώρες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.

Ο Πορτογάλος πρώην αστέρας της Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, μεταξύ άλλων, έχει φτάσει στο ορόσημο των 125 διεθνών γκολ, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ενώ μετράει επίσης 44 ασίστ. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Ρονάλντο σημείωσε τη 780η νίκη της καριέρας του με την εθνική του ομάδα. Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου 1985 στη Μαδέρα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει παίξει σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Αλ Νασρ (προς το παρόν) σε όλη την καριέρα του.

Τέλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσπασε τα… κοντέρ, μιας και έπιασε στις 200 εμφανίσεις με την εθνική Πορτογαλίας. Και όλα αυτά μέσα σε ένα βράδυ. Σε ένα ματς. Όχι και άσχημα...

Μετά το τέλος του αγώνα με την Σλοβακία, ο «CR7» δεν μπορούσε να κρύψει την ευτυχία του που η Πορτογαλία εξασφάλισε την πρόκριση στο Euro 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, ενώ μίλησε στους δημοσιογράφους για τα πλάνα του και για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

«Ελπίζω να είμαι στο Euro2024 καθώς απομένει πολύς χρόνος. Ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα ή τραυματισμό, ελπίζω να παίξω. Έφυγα νωρίς από την Πορτογαλία, αλλά θα είναι πάντα το σπίτι μου. Με υποστηρίζουν σε κάθε γήπεδο στην Πορτογαλία.

Κριστιάνο: «Ελπίζω να είμαι στο Euro, το σώμα μου ανταποκρίνεται σε αυτό που του έδωσα τα τελευταία χρόνια»
EURO

09:16 - 14.10.2023

Κριστιάνο: «Ελπίζω να είμαι στο Euro, το σώμα μου ανταποκρίνεται σε αυτό που του έδωσα τα τελευταία χρόνια»

Ο πρωταγωνιστής της Πορτογαλίας κόντρα στη Σλοβακία, Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για το αν θα προλάβει να βρίσκεται στα γήπεδα του Euro 2024 με την εθνική του ομάδα.

Υπήρξαν κάποια πράγματα στη ζωή μου, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, που με κάνουν να σκέφτομαι βραχυπρόθεσμα τώρα. Δεν μπορώ να σκεφτώ... Ο κόσμος λέει ότι θα παίξω μέχρι τα 40 ή τα 41 μου. Δεν θέτει αυτός τους στόχους. Είναι να απολαμβάνω τη στιγμή, που είναι καλό. Νιώθω καλά. Το σώμα μου ανταποκρίνεται σε αυτό που του έδωσα τα τελευταία χρόνια. Είμαι χαρούμενος τόσο στο σύλλογό μου όσο και με την εθνική ομάδα. Έχω σκοράρει πολλά γκολ, νιώθω καλά σωματικά», ανέφερε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.