Ο Μέντες μίλησε για πρώτη φορά για το «διαζύγιο» με τον Κριστιάνο: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου»
i

Στη μέση ο Ρικάρντο Ρεγκούφε / © Getty Images/Ideal Images

Ο Μέντες μίλησε για πρώτη φορά για το «διαζύγιο» με τον Κριστιάνο: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου»

Κώστας Τόπας 14:25 - 30.05.2023

Ο άλλοτε ατζέντης του Κριστιάνο Ρονάλντο και κουμπάρος του Πορτογάλου έσπασε τη σιωπή του μετά το «διαζύγιο» που είχαν οι δυο τους, με αφορμή την μετακίνηση του «CR7» στην Αλ Νασρ.

Ο Ζόρζε Μέντες έπαψε πλέον να έχει σχέσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την απόφαση του Πορτογάλου αστέρα να μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία, για λογαριασμό της Αλ Νασρ. Μέχρι τώρα, κανένας από τους δύο δεν είχε μιλήσει για το θέμα, το οποίο τουλάχιστον έκανε παγκόσμια είδηση, αλλά ο Μέντες δεν μπορούσε πλέον να το αποφύγει μετά τη βράβευσή του από την Εθνική Αθλητική Λέσχη Τύπου της Πορτογαλίας.

«Ο Κριστιάνο είναι εκεί που είναι, αυτή είναι η ζωή», ξεκίνησε να σχολιάζει ο Μέντες εν συντομία και αναφερόμενος στο γεγονός ότι φοράει τη φανέλα της Αλ Νασρ, όπου εκεί πέτυχε ένα ιστορικό συμβόλαιο χάρη στον Ρικάρντο Ρεγκούφε, έναν έμπιστο άνθρωπο του «CR7».

«Είναι στην Αραβία και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ ευγνώμων στον Κριστιάνο για όλα όσα έχει κάνει για το ποδόσφαιρο και την Πορτογαλία. Είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής της χώρας», επέμεινε ο Μέντες, ο οποίος χωρίς να θέλει να μπει σε διαμάχη πρόσθεσε ότι «θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης και ένας ξεχωριστός άνθρωπος για μένα. Και όλοι εμείς οι Πορτογάλοι πρέπει να είμαστε περήφανοι που είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε έναν παίκτη σαν αυτόν. Θα το λέω σε όλη μου τη ζωή, ήταν και είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!».

Ποιος είναι ο νέος ατζέντης του Κριστιάνο

O δρόμος του Κριστιάνο Ρονάλντο με του Ρίκι Ρεγκούφε διασταυρώθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ο δεύτερος εργαζόταν στη Nike. Ο ίδιος γνώρισε τον Πορτογάλο αστέρα μέσω της δουλειάς του με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και κάπως έτσι άρχισαν να συνεργάζονται, με τον ατζέντη να αναλαμβάνει μετέπειτα το εμπορικό κομμάτι της περσόνας του ποδοσφαιριστή.

Για πάνω από δύο δεκαετίες οι δύο τους έγιναν πολύ καλοί και ο αστέρας τελικά προσέλαβε τελικά τον συμπατριώτη του ως προσωπικό μάνατζερ το 2018, με τον Μέντες να εξακολουθεί να ενεργεί ως παραδοσιακός ατζέντης του στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αφορμή για να κλέψει ο Ρεγκούφε τη διαχείριση από τον γνωστό συνάδελφο του ήταν ο χειρισμός στις διαπραγματεύσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο ίδιος κατάφερε να αποτελέσει πρόσωπο κλειδί στην αποχώρηση του Ρονάλντο από την ομάδα της Premier League, βάζοντας το λιθαράκι του στο να τερματιστεί το συμβόλαιο του παίκτη. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με τις κακές συμβουλές του Μέντες ο Ρεγκούφε κέρδισε την εμπιστοσύνη του σούπερ σταρ της Αλ Νασρ και έτσι έγινε ο ατζέντης του.