Ο Κριστιάνο μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα πετύχει ένα ιστορικό ρεκόρ με την Αλ Νασρ

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα πετύχει ένα ιστορικό ρεκόρ με την Αλ Νασρ

Κώστας Τόπας 08:12 - 02.04.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μπροστά του μία σπουδαία ευκαιρία να γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στη μέση της δεύτερης σεζόν του με την ομάδα της Σαουδικής Pro League, Αλ Νασρ. Μετράει 26 γκολ στο όνομά του στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ, το 64ο χατ-τρικ στην καριέρα του, στη νίκη της ομάδας του με 5-1 επί της Αλ Τάι.

Ο Πορτογάλος αστέρας οδηγεί αυτή τη στιγμή την κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι της Σαουδικής Αραβίας και είναι τέσσερα γκολ μπροστά από τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς της Αλ Χιλάλ. Ωστόσο, ο Σέρβος υπέστη μυϊκό τραυματισμό στον πιο πρόσφατο αγώνα του κι έτσι ο Κριστιάνο έχει την ευκαιρία να ξεφύγει περισσότερο.

Και σύμφωνα με τον λογαριασμό Twitugal στο Twitter, θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που θα κερδίσει το Χρυσό Παπούτσι σε τέσσερις διαφορετικές κορυφαίες διοργανώσεις. Ο Κριστιάνο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Premier League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη La Liga με τη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Serie A με τη Γιουβέντους.

Tο είδωλο της Βραζιλίας, Ρομάριο κέρδισε το 2016, το Χρυσό Παπούτσι στις κορυφαίες διοργανώσεις της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Βραζιλίας, ενώ το έκανε και στο Campeonato Carioca, ένα κρατικό πρωτάθλημα στη Βραζιλία. Πλήθος αστέρων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχουν επίσης κερδίσει Χρυσό Παπούτσι σε τρεις διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Αλφρέντο Ντι Στέφανο, Ρουντ φαν Νίστελροϊ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ενας άλλος παίκτης που το έκανε είναι ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος σκόραρε στην Eredivisie με τον Άγιαξ, στη La Liga με την Μπαρτσελόνα και στην Premier League με τη Λίβερπουλ. Τώρα στην ομάδα του MLS Ίντερ Μαϊάμι , ο Ουρουγουανός έχει ήδη πέντε γκολ σε επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Αχόρταγος Κριστιάνο: Πέτυχε το 64ο χατ-τρικ στην καριέρα του στην «πεντάρα» της Αλ Νασρ (vids)
REST OF THE WORLD

08:23 - 31.03.2024

Αχόρταγος Κριστιάνο: Πέτυχε το 64ο χατ-τρικ στην καριέρα του στην «πεντάρα» της Αλ Νασρ (vids)

Τρομερός Κριστιάνο Ρονάλντο. Στα 39 του έτη της ηλικίας του, ο Πορτογάλος αστέρας κατάφερε να πετύχει το 64ο χατ-τρικ στην καριέρα του και να συμβάλει τα μέγιστα, ώστε η Αλ Νασρ να επικρατήσει με 5-1 της Αλ Τάι.

Ωστόσο, καθώς η κανονική περίοδος του MLS ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει στο εντυπωσιακό ορόσημο, εάν το καταφέρει στο τέλος αυτής της σεζόν.