Οι λόγοι που ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέλεξε την Αλ-Νασρ και όχι ευρωπαϊκή ομάδα
i

Κριστιάνο Ρονάλντο/©Intime

Οι λόγοι που ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέλεξε την Αλ-Νασρ και όχι ευρωπαϊκή ομάδα

Κώστας Τόπας 09:20 - 01.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 08.02.2023

Παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέλεξε την Αλ Νασρ για τη συνέχεια της καριέρας του, με τον Πορτογάλο αστέρα να εξηγεί τους λόγους της απόφασής του.

Η ομάδα από τη Σαουδική Αραβία είναι ο νέος ποδοσφαιρικός σταθμός του 37χρονου μεσοεπιθετικού μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αμοιβή που θα λαμβάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα φτάνει τα 200.000.000 ευρώ και σαφώς πρόκειται για το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Ρονάλντο αφήνει πίσω του αναμφισβήτητα τη σπουδαιότερη ευρωπαϊκή καριέρα όλων των εποχών, με 21 λαμπερά χρόνια. Εκτός από την κατάκτηση πέντε τίτλων Champions League, επτά πρωταθλημάτων - συγκεκριμένα της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας - και 20 άλλων τροπαίων σε συλλογική επίπεδο, ο αρχηγός της Πορτογαλίας οδήγησε τη χώρα του στην ιστορική κατάκτηση του Euro 2016, την πρώτη από τις δύο διακρίσεις στο διεθνές επίπεδο.

Παρά το γεγονός ότι κανένας κορυφαίος σύλλογος δεν ήθελε να υπογράψει τον πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, ο Ρονάλντο δεν είχε άλλη επιλογή από το να ενταχθεί στην Αλ-Νασρ. Ωστόσο, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποκάλυψε ότι ο λόγος που δεν υπέγραψε σε κάποιο ευρωπαϊκό club είναι διότι στην Ευρώπη πέτυχε όλους τους στόχους...

«Το όραμα της Αλ Νασρ είναι πολύ εμπνευσμένο και εντυπωσιακό. Ανυπομονώ για μια διαφορετική εμπειρία πρωταθλήματος σε μια διαφορετική χώρα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στους συμπαίκτες μου το συντομότερο δυνατό. Είμαι τυχερός που κέρδισα όλα όσα είχα σκοπό να κερδίσω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τώρα νιώθω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσω αυτή την εμπειρία εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο.