Όλες οι φορές που το όνομα του Μπόγιαν Κρκιτς ακούστηκε στην Ελλάδα

Μπόγιαν Κρκιτς

i

Μπόγιαν Κρκιτς/©Intime

Όλες οι φορές που το όνομα του Μπόγιαν Κρκιτς ακούστηκε στην Ελλάδα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:10 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 24.03.2023

Ο Μπόγιαν Κρκιτς αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα και το Sportal θυμήθηκε τις φορές όπου το όνομα του Ισπανού ακούστηκε στα ελληνικά ρεπορτάζ.

Μπόγιαν Κρκιτς. Ένα όνομα το οποίο δημιούργησε πολλές φιλοδοξίες στις τάξεις της Μπαρτσελόνα, δίχως όμως να καταφέρει να φτάσει ποτέ στο επίπεδο που χρειαζόταν. Ο 32χρονος επιθετικός μετά από πολλά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου και έπειτα από αρκετές αλλαγές ομάδων, αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του σε μία σχετικά νεαρή ηλικία.

O συνδυασμός της κατιούσας στη σταδιοδρομία του σε συνδυασμό το ότι είναι χωρίς ομάδα από τον Φεβρουάριο, έκανε τον πρώην άσο της Μασία να αποχωρήσει από τα γήπεδα. Όπως και αρκετά άλλα μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έτσι και εκείνο του Κρίκιτς συνδέθηκε με την Ελλάδα. Ανάμεσα στους Ρομπίνιο, Ροναλντίνιο κ.ο.κ. ο Καταλανός «παρέλασε» από τα ελληνικά πρωτοσέλιδα ως πιθανή μεταγραφή και το Sportal θυμήθηκε τις φορές που ο ίδιος «ήρθε» στη χώρα μας.

Το πιο νεανικό ρόστερ της Super League και το γηραιότερο - Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των ομάδων
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

16:01 - 23.03.2023

Το πιο νεανικό ρόστερ της Super League και το γηραιότερο - Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των ομάδων

Έχοντας μπει πλέον στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με την μάχη σε playoffs και playouts να μαίνεται, οι φυσικές δυνάμεις, η ενέργεια και η εμπειρία των παικτών είναι στοιχεία που θα παίξουν κομβικό ρόλο. Και ο μέσος όρος ηλικίας στα ρόστερ των ομάδων έχει τη σημασία του.

Η παραλίγο μεταγραφή επί πρώτης θητείας Μίτσελ

Το καλοκαίρι του 2014 ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει μία εξαιρετική χρονιά υπό τις οδηγίες του Μίτσελ, κάνοντας το ντάμπλ στην Ελλάδα και φτάνοντας μία ανάσα από τους «8» του UEFA Champions League. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός, επομένως, το καλοκαίρι απαιτούσε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, ούτως ώστε η ομάδα να επαναλάβει την φοβερή της σεζόν.

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν, λοιπόν, ήταν και εκείνο του Μπόγιαν Κρκιτς. Ο Ισπανός άσος τότε βρισκόταν σε διακοπές στη Σαντορίνη και οι Πειραιώτες λέγεται πως τον προσέγγισαν για να τον κάνουν δικό τους. Το σήριαλ έφτασε ένα βήμα παραπέρα όταν ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ισπανίας «Radio Gallega» μετέδωσε την είδηση πως: «Σε αναμονή της επίσημης επιβεβαίωσης από τον Ολυμπιακό, εμείς μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε –ό,τι είπαμε και χθες- πως ο Μπόγιαν Κρκιτς θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην ελληνική ομάδα του Μίτσελ που παίζει στον Champions League»

Εν τέλει όμως τίποτα από αυτά δεν ίσχυε. Η μάλλον εν μέρει δεν ίσχυε αφού ο πατέρας του παίκτη επιβεβαίωσε πως ο επιθετικός είχε λάβει πρόταση από τον Ολυμπιακό, ωστόσο προτίμησε τα μεγάλα «σαλόνια» της Premier League. «Ο Μπόγιαν είχε πολλές προτάσεις αυτό το καλοκαίρι και αυτή του Ολυμπιακού ήταν πολύ σημαντική και αξιολογήθηκε με ενδιαφέρον. Ωστόσο εκείνος ήθελε να να προσπαθήσει να παίξει στην Premier League και ο προπονητής της Στόουκ τον κάλεσε και τον έπεισε με το πλάνο του», είχε αναφέρει συγκεκριμένα.

Τι ισχύει με ισοβαθμίες και... μπαράζ αν τερματίσουν δύο ομάδες στην κορυφή: Η λεπτομέρεια για το μεγάλο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:35 - 22.03.2023

Τι ισχύει με ισοβαθμίες και... μπαράζ αν τερματίσουν δύο ομάδες στην κορυφή: Η λεπτομέρεια για το μεγάλο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού

Οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα όσον αφορά την κορυφή του είναι πολύ λεπτές, με τη θέση να... τρίζει για κάθε έναν από τους διεκδικητές. Τι θα συμβεί όμως αν ισοβαθμήσουν δύο ή και περισσότερες ομάδες; Το Sportal αναλύει.

Η προσπάθεια νούμερο 2 και η αλήθεια

Το καλοκαίρι του 2018 ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει μία από τις χειρότερες σεζόν του και η ομάδα ξαναχτίζεται υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Ένα από τα πρώτα ματς των Πειραιωτών είναι στην Αγγλία, κόντρα στη Μπέρνλι, με φόντο τα playoffs του UEFA Europa League. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 1-1 και η πρόκριση θα κρινόταν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στο μεταξύ, ο  Κρίκιτς επέστρεφε από τον δανεισμό του στην Αλαβές και ευρισκόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» φαίνεται πως βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Στόουκ για την απόκτηση του. Η τουλάχιστον έτσι ανέφεραν τα ΜΜΕ, αφού  γρήγορα η πλευρά της ελληνικής ομάδας έσπευσε να τονίσει πως δεν είχε καμία πρόθεση να ασχοληθεί με την περίπτωση του - τότε - 27χρονου επιθετικού. Λίγες μέρες πριν μάλιστα, ο σύλλογος του Πειραιά είχε ανακοινώσει τον Ντανιέλ Ποντένσε, έναν παίκτη που τελικά εξελίχθηκε στα κορυφαία αποκτήματα των τελευταίων ετών.

Ο Παναθηναϊκός και στα «μετόπισθεν» ο Άρης

Σε μία χρονιά όπου ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στα καλύτερα του, τερματίζοντας στην 5η θέση του πρωταθλήματος, η φόρμουλα για να επιστρέψει στις παλιές καλές του στιγμές αναζητείται από νωρίς. Πριν καν ολοκληρωθούν τα playoffs της Super League - τα οποία ο Ολυμπιακός έχει μετατρέψει σε τυπική διαδικασία όσον αφορά την κορυφή - οι «πράσινοι» έχουν ήδη μπει στο μεταγραφικό παζάρι κα ψάχνουν τους παίκτες που θα επαναφέρουν την ομάδα στην κανονική της κατάσταση.

Κάπου εκεί επιστρέφει στο ελληνικό προσκήνιο το όνομα του Μπόγιαν Κρκιτς, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τους Μόντρεαλ Ίμπακρτ και ήθελε να βρει την επόμενη του ομάδα. Το «τριφύλλι» όμως μετέτρεψε σε θέμα ωρών την απόρριψη του, αφού η ομάδα δεν επιθυμούσε την απόκτηση του. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ είχε εμφανιστεί και το όνομα του Άρη, ωστόσο όπως ο σύλλογος της Αθήνας έτσι και αυτός της Θεσσαλονίκης δεν ασχολήθηκε με την περίπτωση του.                                                                                                                                                               

Οταν οι Άγγλοι τον συνέδεσαν με την ΑΕΚ

Το καλοκαίρι του 2018 οι Άγγλοι είχαν φέρει στο προσκήνιο το όνομα του Μπόγιαν Κρκιτς για την ΑΕΚ. Τότε, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός άνηκε στην Στόουκ, όμως αναζητούσε μια νέα ομάδα για να επανεκκινήσει την καριέρα του. Πρώτα, λόγο για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον παίκτη είχε κάνει η ισπανική «Mundo Deportivo» και πράγματι προέκυψε ότι ήταν μεταξύ των λύσεων που είχαν προταθεί στους «κτρινόμαυρους». Τότε η ΠΑΕ είχε τονίσει ότι δεν υπήρχε θέμα με τον Κρκιτς. Τελικά, παρά τα δημοσιεύματα σε Αγγλία και Ισπανία, η υπόθεσή του δεν προχώρησε