Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Βρσάλικο από τον Ολυμπιακό πλημμύρισε με την ειλικρίνεια του Κροάτη

Βρσάλικο

i

©Intime

Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Βρσάλικο από τον Ολυμπιακό πλημμύρισε με την ειλικρίνεια του Κροάτη

Διονύσης Βερβελές 18:55 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 22.03.2023

Ο Σίμε Βρσάλικο «λύγισε» από τα προβλήματα, αλλά δεν κορόιδεψε κανέναν. Δεν πάτησε πάνω στο συμβόλαιο του και ήταν ειλικρινής μέχρι το φινάλε. Και με τον εαυτό του και με τον Ολυμπιακό.

Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε τη συμφωνία του με τον Βρσάλικο, είχε εκπλαγεί αρκετός κόσμος. Ήταν μια δυνατή μεταγραφή, οι «ερυθρόλευκοι» έφερναν τον δεξιό μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Με αρκετά μάλιστα ματς την προηγούμενη χρονιά, έστω και με ειδική διαχείριση από τον Σιμεόνε. Δεν ήρθε εύκολα στη χώρα μας ο Κροάτης αμυντικός. Χρειάστηκε να επισκεφθεί δύο φορές την Ελλάδα. Μία φορά ήρθε μόνος του, μία με την οικογένειά του. Είχε δει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και τους συνεργάτες του, πριν καν υπογράψει.

Ο Βρσάλικο είπε το «ναι» γρήγορα, αλλά το πέρασμά του από τους Πειραιώτες μόνο καλό δεν ήταν. Με το «καλημέρα», αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και δυστυχώς οι τραυματισμοί, δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να βρει ρυθμό, να μπορέσει να είναι φερέγγυος στο χορτάρι. Δεν είναι τυχαίο πόσο νωρίς άνοιξε η κουβέντα για δεξί μπακ, παρότι στην ομάδα τότε θυμίζουμε πως ήταν και ο Άβιλα, που σήκωσε μάλιστα το βάρος για αρκετό διάστημα.

Από τους Κροάτες έγινε γνωστό πως ο Βρσάλικο ετοιμάζεται να βάλει τίτλους τέλους στην καριέρα του. Μια σημαντική καριέρα. Για τους μυημένους, δεν ήταν κάτι νέο. Κατάλαβε πως δεν άντεχε άλλο, δεν μπορούσε να μείνει σε υψηλό επίπεδο. Το πρώτο μήνυμα, είχε έρθει απ’ όταν έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από την εθνική Κροατίας, την ώρα που εκκρεμούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Εκεί, ήταν σαν να είπε «δεν μπορώ άλλο…». Και η αλήθεια είναι πως μπορεί να μην το φώναξαν τότε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, αλλά ήταν κάτι που τους προβλημάτισε, γιατί όταν αποκτήθηκε ο Βρσάλικο, ήταν εν ενεργεία διεθνής. Και με αυτόν τον τίτλο ήρθε στον Ολυμπιακό και υπέγραψε.

Πάντως οι άνθρωποι των Πειραιωτών έχουν να λένε τα καλύτερα για την συμπεριφορά του στο τέλος. Δεν κορόιδεψε κανέναν, δεν έμεινε πάνω στο συμβόλαιο με αποζημιώσεις και… άλλα σενάρια. Είχε καταλάβει και ο ίδιος πως τα πόδια του δεν άντεχαν ένα ρυθμό ομάδας υψηλών απαιτήσεων. Πολλοί πίστεψαν ότι θα πάει σε μια ομάδα στη χώρα του για να συνεχίσει, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν τελικά να κρεμάει τα παπούτσια του.

Το πρόωρο τέλος, ίσως εξηγεί γιατί τότε είχε πει κι εύκολα σχετικά το «ναι» στον Ολυμπιακό. Γιατί πολλοί τότε πίστευαν, πως με το βιογραφικό που είχε, εύκολα θα περίμενε προτάσεις από ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος και όχι μόνο...