«Ξέσπασε» στον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός με φοβερούς Μπίελ, Φορτούνη και Κανός

Μπίελ, Φορτούνης και Μπακαμπού

i

© Intime

«Ξέσπασε» στον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός με φοβερούς Μπίελ, Φορτούνη και Κανός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:54 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 06.03.2023

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε ο Ολυμπιακός στις νίκες, αφού η ομάδα του Μίτσελ έκανε... πάρτι κόντρα στον Λεβαδειακό (6-0). Πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν οι Μπίελ, Φορτούνης και Κανός οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επικράτηση των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με τον πιο επιβλητικό τρόπο στις νίκες, μετά το ισόπαλο 0-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας στην έδρα του με 6-0 του Λεβαδειακού. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε εξαιρετική φόρμα τους Φορτούνη, Μπίελ και Κανός, οι οποίοι κατά κύριο λόγο έφεραν το τρίποντο στο ματς της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα ο Ισπανός έδειξε τις προθέσεις του και εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Έλληνα συμπαίκτη του, πλάσαρε για το 1-0 της ομάδας του. Ακολούθησε ένας καταιγισμός χαμένων ευκαιριών - κυρίως από τον Γιώργο Μασούρα - όμως εν τέλει το 2-0 ήρθε. O Kώστας Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ για την ομάδα του και με ένα φοβερό σουτ στον αέρα, ο Ινμπόμ Χουάνγκ σκόραρε στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο το έργο του Μίτσελ και των παικτών του μετατράπηκε σε… φιέστα, αφού τα δίχτυα του Γκροφ δεν σταμάτησαν να παραβιάζονται. Την αρχή έκανε και πάλι ο Μπίελ - όπως και στο πρώτο μέρος - πραγματοποιώντας πανομοιότυπη συνεργασία με τον Κώστα Φορτούνη, στο 49’. Στο 58’ ο Μπακαμπού ευστόχησε από τα 11 μέτρα, αφού νωρίτερα o Περράκης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι - με χρήση VAR - για χέρι του Τσάπρα.

Από εκεί και έπειτα ανέλαβε ο Σέρχι Κανός, ο οποίος έκανε το «πάρτι» προσωπική υπόθεση και με δύο γκολ σε διάστημα μόλις δύο λεπτών, μετέτρεψε το 4-0 σε 6-0. Αφενός ο Ισπανός βρέθηκε στο σωστό σημείο και παίρνοντας ριμπάουντ από απομάκρυνση αμυντικού (85') έκανε το 5-0. Αφετέρου, ο ίδιος έκανε ένα όμορφο γυριστό σουτ (86') και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Λίγα λεπτά νωρίτερα θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ και ο Ελ Αραμπί, όμως ο Μαροκινός βρέθηκε σε θέση οφσαίντ και το τέρμα του στο 81' δεν μέτρησε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του Μίτσελ αυτή τη φορά δεν έχασαν τα... άχαστα. Όχι πως σήμερα δεν «πέταξαν» γκολ (π.χ. το σκαφτό του Φορτούνη ή οι κεφαλιές του Μασούρα), εντούτοις αυτή τη φορά το πάθημα έγινε μάθημα και έξι από τις ευκαιρίες που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» κατέληξαν στα δίχτυα.

MVP: Ο Σέρχι Κανός! Αυτός και ο Πεπ Μπίελ μοιράζονται τον ρόλο του κορυφαίου παίκτη στην αναμέτρηση, αφού αμφότεροι πέτυχαν τα ίδια τέρματα. Ωστόσο εκεί που παίρνει προβάδισμα ο Κανός είναι πως εν αντιθέσει με τον συμπαίκτη του, ο ίδιος πέτυχε δύο γκολ περνώντας ως αλλαγή στο 60'. 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Η επιλογή του Μίτσελ να παρατάξει τον Φορτούνη τον διαψεύδει και τον δικαιώνει ταυτόχρονα. Ο Έλληνας επιθετικός απέδειξε στον προπονητή του ότι σωστά τον επέλεξε στη σημερινή αναμέτρηση και λάθος που τον είχε τόσο καιρό στον πάγκο. Πέραν τούτου, ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε ένα σχήμα το οποίο είχε κλείσει τον αντίπαλο στο δικό του μισό και δικαιώθηκε. Από την άλλη, ο Γιάννης Πετράκης είχε δύσκολο έργο και προτίμησε να κρατήσει κοντά τις γραμμές του. Αυτό που δεν υπολόγισε είναι πως ο Ολυμπιακός θα χτυπήσει από τα πλάγια και σε αυτή τη μάχη, οι εξτρέμ των Πειραιωτών κέρδισαν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Σε διάστημα ενός μήνα ο Ολυμπιακός έχει δώσει έξι παιχνίδια όσον αφορά το πρωτάθλημα. Σε αυτά διατηρεί μία απίθανη διαφορά τερμάτων, αφού η ομάδα του Μίτσελ έχει πετύχει στο σύνολο 15 τέρματα και έχει δεχτεί μόλις ένα. Μάλιστα, στο διάστημα αυτό μεσολάβησαν δύο ντέρμπι τα οποία ήρθαν ισόπαλα με 0-0 (ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ: Η Super League φτάνει στο τέλος της και η χρονιά του Ολυμπιακού κλείνει με το δύσκολο εμπόδιο της ΑΕΚ (18:00), την ώρα που ο Λεβαδειακός υποδέχεται στην έδρα του τον ΟΦΗ.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Ντόη, Μπα, Ραμόν, Χουάνγκ, Σαμασέκου, Πεπ Μπιελ, Μασούρας, Φορτούνης, Μπακαμπού.
Λεβαδειακός (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Ντεντάκης, Βήχος, Τσάπρας, Παζ, Μεχία, Χάμοντ, Βρακάς, Γιαννιώτας, Συμελίδης, Δούμτσιος.