Τρία τέρματα για να φτάσει τον Αναστόπουλο στα ευρωπαϊκά γκολ χρειάζεται ο Φορτούνης

Κώστας Φορτούνης

i

©Intime

Τρία τέρματα για να φτάσει τον Αναστόπουλο στα ευρωπαϊκά γκολ χρειάζεται ο Φορτούνης

Γιάννης Λιβανός • 19:35 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:35 - 30.11.2023

Με τρία ευρωπαϊκά γκολ ο Φορτούνης βάζει πλώρη για κορυφή. Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο 5ος ευρωσκόρερ του Ολυμπιακού και με άλλα τρία τέρματα φτάνει τον Αναστόπουλο στοχεύοντας πρόσω ολοταχώς για κορυφή και ... Ελ Αραμπί.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού διανύει ίσως την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του από όταν ήρθε στο λιμάνι του Πειραιά το 2014. Μέχρι στιγμής ο 31χρονος Τρικαλινός άσσος έχει παίξει σύμφωνα με το transfermarkt σε 18 παινχίδια τα οποία έχει συνδυάσει με 8 γκολ και 9 ασίστ.

Ο Έλληνας επιτελικός μέσος είναι εκείνος που δίνει τον ρυθμό σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο άμυνας και επίθεσης, κουβαλώντας πολλές φορές αρκετά μέτρα την μπάλα από τον χώρο του κέντρου έως τα αντίπαλα καρέ. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε πώς ο Φορτούνης διάγει την την πιο γεμάτη χρονιά μέχρι στιγμής από άποψη συνεισφοράς στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων. Πιο αναλυτικά ο κάπτεν του Ολυμπιακού σε 63 ευρωπαϊκες εμφανίσεις με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος έχει πληγώσει τα αντίπαλα δίχτυα 11 φορές, με πιο πρόσφατο αυτό απέναντι στη Γουέστ Χάμ.

Να σημειωθεί πώς ο Φορτούνης ανήκει εδώ και δύο μήνες στο κλειστό club παικτών του Ολυμπιακού, που  έχουν διψήφιο αριθμό ευρωπαϊκών τερμάτων. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ελ Αραμπί με 18 τέρματα σε 48 συμμετοχές. Ακολουθεί ο Κώστας Μήτρογλου με 15 γκολ σε 44 παρουσίες με τα ερυθρόλευκα  και την τριάδα κλείνει ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς κι αυτός με 15 γκολ.

Ο Κώστας Φορτούνης στο αποψινό παιχνίδι και σε αυτό που ακολουθεί στις 14 Δεκεμβρίου κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα θα έχει την ευκαιρία να ''πλησιάσει'' τον θρυλικό «μουστάκια» του Ολυμπιακού, Νίκο Αναστόπουλο, που έχει σκοράρει 14 γκολ σε 29 ευρωπαϊκές εμφανίσεις. Ο κάπτεν των ερυθρολεύκων ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού των ερυθρολεύκων από το Europa Legaue , θα έχει ακόμη μία ευκαιρία να αυξήσει τα ευρωπαϊκά του τέρματα στο Conference League,κάτι που θα συμβεί  με το νέο έτος.

Μετά την τρομερή του χρονιά το 2015-2016 με τα ερυθρόλευκα, ο Κώστας Φορτούνης θα έχει παραπάνω από έναν λόγους ως κίνητρο να σκοράρει στα εναπομείναναντα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.  Το 2016 ο Τρικαλινός άσσος είχε ολοκληρώσει την χρονιά με 21 γκολ, επίδοση που θα θέλει να σπάσει φέτος, ενώ μην ξεχνάμε πώς λήγει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό και σίγουρα μία τρομερή χρονιά θα τον βοηθήσει να ζητήσει το κάτι παραπάνω στο τελευταίο ίσως καλό συμβόλαιο της καριέρας του