Οριστικό: Αυτός θα είναι ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού

Ο Γιάννης Οικονόμου

i

©intime

Οριστικό: Αυτός θα είναι ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:03 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 26.06.2023

Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και το ρόλο του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού θα αναλάβει ο Γιάννης Οικονόμου.

Με τη Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί η Ελλάδα στην κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας και το μεσημέρι της Δευτέρας (26/6) ο Παύλος Μαρινάκης, νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος της παράταξης, ανακοίνωσε τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού θα αναλάβει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αντικαθιστά τον προκάτοχο του, Λευτέρη Αυγενάκη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος θα αποτελέσει τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Η πρώτη συνεδρίαση θα λάβει χώρα την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου το Υπουργικό Συμβούλιο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βιογραφικό τού νέου Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εργάστηκε ύστερα επί σειρά ετών ως γεωπόνος, αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητα στην εμπορία και παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά κι έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.

Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021 ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Καυτή πατάτα για τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου – Τα κρίσιμα σημεία και οι προτεραιότητες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09:49 - 26.06.2023

Καυτή πατάτα για τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου – Τα κρίσιμα σημεία και οι προτεραιότητες

Ο Γιάννης Οικονόμου οφείλει να δώσει λύσεις στη διαιτησία, στη βία, να βάλει τέλος στην τοξικότητα, να εφαρμόσει την ολιστική μελέτη και να αναπτύξει τον ελληνικό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2023 ήταν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.