Τα επεισόδια κόστισαν στον Πανθρακικό: Άνευ αγώνα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Εθνικός μετά τα όσα έγιναν στην Κομοτηνή

Τα επεισόδια κόστισαν στον Πανθρακικό: Άνευ αγώνα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Εθνικός μετά τα όσα έγιναν στην Κομοτηνή

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:08 - 13.10.2023

Βαριά ήταν η τιμωρία για τον Πανθρακικό, με αφορμή τα επεισόδια που συνέβησαν στο παιχνίδι της 3ης φάσης του Κυπέλλου, κόντρα στον Εθνικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δεύτερος να πάρει την πρόκριση δίχως αγώνα, με την ΕΠΟ να επιβάλει βαριά τιμωρία στους Θρακιώτες.

Δίχως αγώνα προκρίθηκε ο Εθνικός στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού η ΕΠΟ τιμώρησε «βαριά» τον Πανθρακικό για τα επεισόδια στο ματς της Κομοτηνής. Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο είχε διακοπεί στο 43ο λεπτό, όταν παράγοντας της ομάδας της Κομοτηνής είχε χτυπήσει τον Γεωργούση των Πειραιωτών.

Αναλυτικά η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ανέφερε στην απόφασή της:

«Αποφαίνεται ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «Πανθρακικός» και «Εθνικός ΟΦΠΦ», που είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 14.09.2023 για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, διεκόπη πριν την κανονική λήξη του από υπαιτιότητα του σωματείου «Πανθρακικός».

Θεωρεί ότι το σωματείο «Πανθρακικός» ηττήθηκε με τέρματα 0-3 από το σωματείο «Εθνικός ΟΦΠΦ».

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «Πανθρακικός»: 

α) συνολική χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ, 
β) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές,
γ) ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

Επιβάλλει, σε βάρος του Βασιλείου Κοτσαμπάση (τραυματιοφορέα του σωματείου «Πανθρακικός») χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ, για την οποία ευθύνεται αντικειμενικώς το σωματείο, εις ολόκληρον με αυτόν, και ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για χρονικό διάστημα 2 μηνών.

Γκολ ή άουτ; Η απόλυτη οφθαλμαπάτη στο Καμπανιακός - Αστέρας Τρίπολης! (vid)

Γκολ ή άουτ; Η απόλυτη οφθαλμαπάτη στο Καμπανιακός - Αστέρας Τρίπολης! (vid)

O Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη με 3-1 κόντρα στον Καμπανιακό, εξασφαλίζοντας μία θέση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Το τρίτο γκολ που πέτυχαν οι Αρκάδες γέννησε το ερώτημα αν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα ή αν πέρασε άουτ.

Απειλεί, σε βάρος του σωματείου «Πανθρακικός», χρηματική ποινή ύψους 1.667 ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 2 μήνες που επιβλήθηκε στον Βασίλειο Κοτσαμπάση.

Επιβάλλει σε βάρος του σωματείου «Εθνικός ΟΦΠΦ» συνολική χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ».