Ζορίστηκε αλλά πήρε την πρόκριση η Νίκη Βόλου που επικράτησε της Ζακύνθου
i

© Ionian Sport

Ζορίστηκε αλλά πήρε την πρόκριση η Νίκη Βόλου που επικράτησε της Ζακύνθου

Sportal newsroom 17:59 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 20.09.2023

Η Νίκη Βόλου χρειάστηκε 80 λεπτά για να σκοράρει εναντίον της Ζακύνθου (0-1), όμως τελικά με γκολ του Μιράντα - από πέναλτι - πήρε τη νίκη και κατ' επέκταση την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το εύστοχο πέναλτι του Μιράντα στο 80’ ήταν αυτό που πρόσφερε στη Νίκη Βόλου το εισιτήριο για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ομάδα της Μαγνησίας να επικρατεί της Ζακύνθου (1-0). Επόμενος στόχος της ο Παμβουπρασιακός Αθλητικός Όμιλος Βάρδας, ο οποίος αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Ελλάδας. 

Η φιλοξενούμενη, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο αντιμετώπιζε πρόβλημα στο κομμάτι της επίθεσης. Παρόλο που βρισκόταν συνεχώς στο αντίπαλο μισό, δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Απέναντί της έβρισκε μία καλά οργανωμένη άμυνα, η οποία δεν έδινε χώρους.

Με MVP Μιράντα που πήρε δώρο Πολίτη

MVP του αγώνα ήταν ο Μιράντα, ο οποίος και αποτέλεσε τον άνθρωπο που της χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση,. Για να το κάνει αυτό, χρειάστηκε στο 80 λεπτό να εκτελέσει εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Λίγο νωρίτερα ο Πολίτης ανετράπη εντός της περιοχής, με τον διαιτητή να μην το σκέφτεται και να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

Πρόκριση για τα Χανιά κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου - Η Κοζάνη απέκλεισε τον Ηρακλή με «λυτρωτή» Τζημόπουλο

Πρόκριση για τα Χανιά κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου - Η Κοζάνη απέκλεισε τον Ηρακλή με «λυτρωτή» Τζημόπουλο

Χανιά και Κοζάνη «σφράγισαν» την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τις νίκες κόντρα σε Απόλλωνα Πόντου και Ηρακλή αντίστοιχα.

Ζάκυνθος (Καραμαλίκης): Οικονομάκης, Μούτσα, Σούρμπης (63’ Ντούκας), Νικολακόπουλος, Τσίγκληρας, Γουσέτης (63’ Τσουκαλάς), Λιβέρης (69’ Κάρδαρης), Νικολίτσας (86’ Αγκαράι), Λάμπογλου (46’ Κακολύρης), Τσιμέλι, Μεντής

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (75’ Κρητικός), Γαβριηλίδης (59’ Λίταινας), Μιράντα, Πολίτης (86’ Σκεντεράι), Τζιώρας.