Ο ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου στο Sportal: «Δεν έχουμε υδροδότηση για να κάνουν μπάνιο οι παίκτες και να πλύνουμε ρούχα»

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου

i

© Intime

Ο ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου στο Sportal: «Δεν έχουμε υδροδότηση για να κάνουν μπάνιο οι παίκτες και να πλύνουμε ρούχα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:08 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:26 - 13.09.2023

Στα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία Daniel στάθηκε ο ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Sportal.

Έχουν περάσει κάμποσα 24ωρα από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, όμως η Ελλάδα μετράει ακόμα της πληγές της. Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία προκάλεσαν ζημιά σε χιλιάδες περιουσίες, ενώ ταυτόχρονα κόστισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους.

Το Sportal βρέθηκε στην κλήρωση της Super League 2 για τη σεζόν 2023 - 24 και μεταξύ άλλων συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη της Νίκης Βόλου, Αλέξη Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα ζητήματα που έχει αφήσει η κακοκαιρία στην ομάδα, τονίζοντας πως οι παίκτες του δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο αφού δεν υπάρχει υδροδότηση στην περιοχή. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου: 

Πως αντιμετωπίζετε στον Βόλο αυτή τη μεγάλη καταστροφή:

«Αυτή τη στιγμή προέχει η ανθρώπινη ζωή. Σαφώς στον Βόλο έχουν γίνει αρκετές καταστροφές. Ευτυχώς τα θύματα είναι πολύ λιγότερα απ' ότι στον θεσσαλικό κάμπο. Ο αθλητισμός πάει ένα βήμα πίσω. Βέβαια μέσα από τον αθλητισμό θα δούμε οι ομάδες τι μπορούν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και στη Θεσσαλία. Στη δική μας λειτουργία μας πήγε πίσω. Ευχαριστούμε την ΕΠΟ που ανέβαλλε τον αγώνα με τη Ζάκυνθο, για το Κύπελλο. Προσπαθούμε να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας και να δούμε πως όλο αυτό το θέμα θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται».

Εσείς ως Νίκη Βόλου τι δράσεις σκοπεύετε να κάνετε για να βοηθήσετε;

«Εμείς την Τετάρτη έχουμε κάνει ένα κάλεσμα στους φιλάθλους και την τοπική κοινωνία να συλλέξουμε νερά και είδη πρώτης βοήθειας, για να τα μαζέψουμε και να γίνει μία διανομή σε αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται».

Το γήπεδο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά;

«Εκεί που κάνουμε προπόνηση είναι σχετικά μικρές οι ζημιές. Θεωρώ πως το Πανθεσσαλικό, που είναι και η πρώτη μας έδρα, δεν θα έχει μεγάλο θέμα. Το βασικό είναι να μην ξαναγίνουν βροχές γιατί μετά θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Διότι ότι ήταν να απορροφηθεί έχει απορροφηθεί. Εμείς θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι, με ότι αυτό συνεπάγεται. Βέβαια δεν έχουμε υδροδότηση για να κάνουν μπάνιο οι παίκτες και να πλύνουμε ρούχα. Δηλαδή υπάρχει ένα πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του συλλόγου. Όπως ισχύει σε όλους τους πολίτες του Βόλου, υπάρχει θέμα προσωπικής υγιεινής, για μολύνσεις κλπ. Οπότε η δυσκολία αφορά περισσότερο τη λειτουργία της καθημερινότητας στις ομάδες παρά τις εγκαταστάσεις».

Στην ευρύτερη περιοχή οι βροχές είναι σύνηθες φαινόμενο. Τι μέτρα καλείστε να πάρετε ώστε να μην έχετε συχνά τέτοια προβλήματα;

«Σαν σύλλογος δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Αυτά είναι θέματα πολιτικά, είναι θέματα πρόνοιας και θέματα υποδομών. Σαφώς πρέπει να ξανακοιτάξουμε σαν κοινωνία το πως διαχειριζόμαστε τα ενδιάμεσα διαστήματα, όταν είναι ομαλά τα πράγματα. Με την κλιματική αλλαγή αυτά τα φαινόμενα θα γίνουν πιο συχνά και θα είναι πιο έντονα. Δυστυχώς εμείς είμαστε λίγο έρμαια των πολιτικών αποφάσεων και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσφέρουμε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας».