Απότομη προσγείωση για τη Σεβίλλη - Έσωσε το βαθμό στις καθυστερήσεις η Μπιλμπάο

Ροντρίγκο Ρικέλμε

i

©Ρικέλμε /Alex Caparros/Getty Images

Απότομη προσγείωση για τη Σεβίλλη - Έσωσε το βαθμό στις καθυστερήσεις η Μπιλμπάο

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:55 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 02.05.2023

Η Χιρόνα επικράτησε εκτός έδρας κόντρα στη Σεβίλλη με 2-0, για την 32η αγωνιστική της La Liga, ενώ νωρίτερα η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη Μαγιόρκα.

Συνέχεια στο θετικό σερί της έδωσε η Χιρόνα που πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη στην Ανδαλουσία κόντρα στη Σεβίλλη με 2-0, για την 32η αγωνιστική της La Liga. Μετά από την μεγάλη επικράτηση της ομάδας του Μίτσελ, η Χιρόνα πλέον ανέβηκε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 44 βαθμούς, ενώ οι «νιπτήρες» βρίσκονται στην 12η θέση με 41 πόντους. 

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο μέχρι που οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 23' ο Ροντρίγκο Ρικέλμε έκανε μια σέντρα από ένα κόρνερ και βρήκε τον Χουάνπε μέσα στην περιοχή και εκείνος έκανε το 1-0 . Στην επανάληψη η Χιρόνα πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο ματς. Στο 55' ο Βίκτορ Τσιγκάνκοφ έδωσε την μπάλα στον Τάτι Καστεγιάνος, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ από κοντά σημείωσε το τελικό 2-0. 

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε ένα σημαντικό βαθμό εκτός έδρας κόντρα στη Μαγιόρκα με 1-1. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έμεινε ζωντανή για την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ η Μαγιόρκα έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για τις θέσεις που δίνουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Το πρώτο ημίχρονο δεν όσο ποιοτικό ήταν το δεύτερο, καθώς η Μαγιόρκα πήρε κεφάλι στο σκορ στο 58’ όταν μετά από ασίστ του Μουρίτσι, ο Κανγκ Λι με σουτ μέσα από τη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πίεσε στην συνέχεια χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει ιδιαίτερες ευκαιρίες. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού η Αθλέτικ κέρδισε πέναλτι μετά από σουτ του Ραούλ Γκαρσία η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκαλαρέτα. Ο Ινάκι Γουίλιαμς ήταν ανάλαβε την εκτέλεση πέναλτι και ευστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.