Η... αλύγιστη Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε τη νίκη με επική ανατροπή - Σπουδαίο τρίποντο για την Μπέτις

Ατλέτικο Μαδρίτης

i

© PrtScr

Η... αλύγιστη Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε τη νίκη με επική ανατροπή - Σπουδαίο τρίποντο για την Μπέτις

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:59 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 02.10.2023

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της La Liga, η Ατλέτικο Μαδρίτης έφερε το ματς... τούμπα κόντρα στην Κάντιθ (3-2), ενώ η Μπέτις επικράτησε της Βαλένθια χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες (3-0).

Τα δύο ματς που έκλεισαν το πρόγραμμα της Κυριακής (1/10) για την 8η αγωνιστική της La Liga μας προσέφεραν και τις πιο μεγάλες συγκινήσεις. Κυρίως στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», η Ατλέτικο Μαδρίτης έφερε τα πάνω-κάτω κόντρα στην Κάντιθ και πήρε μία σπουδαία νίκη (3-2), ενώ από την άλλη η Βαλένθια γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την ανώτερη Μπέτις (3-0).

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του... θρίλερ στη Μαδρίτη, οι φιλοξενούμενοι «σόκαραν» την Ατλέτικο και μόλις στο πρώτο ημίωρο είχαν πάρει ισχυρό προβάδισμα. Συγκεκριμένα, στο 12ο λεπτό ο Πιρές άνοιξε το σκορ ενώ στο 27΄ ο Μάρτι διπλασίασε τα τέρματα για την Κάντιθ (0-2).

Στη συνέχεια η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ξεπέρασε το αρχικό σοκ και βρήκε άμεση απάντηση. Ο Κορέα εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αθπιλικουέτα κι εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-2. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μολίνα έφερε το ματς στα ίσα έπειτα από ένα σουτ το οποίο κόντραρε (2-2).

Το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο μέχρι και το τέλος. Οι «Ροχιμπλάνκος» πίεσαν ασφυκτικά μέχρι να βρουν το γκολ της «λύτρωσης» και τα κατάφεραν με τον Κορέα και πάλι στο 67ο λεπτό. Ο Σαούλ σέρβιρε στον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είχε εύκολο έργο για να κάνει την ολική ανατροπή.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Κάντιθ έψαξε το τέρμα που θα έφερνε και πάλι το ματς στην απόλυτη ισορροπία, ωστόσο η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. 

Την ίδια ώρα, η Μπέτις υποδέχτηκε τη Βαλένθια και με μία ισοπεδωτική εμφάνιση δεν της έδωσε πολλά περιθώρια αντίδρασης (3-0). Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι «Νυχτερίδες» δέχτηκαν ασφυκτική πίεση και στο 41ο λεπτό το «πλήρωσαν». Ο Ντιαό άνοιξε το σκορ κι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. 

Η Βαλένθια ήταν ακίνδυνη και παρέμεινε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μπέτις έκανε γρήγορα το 2-0 με κεφαλιά του Ροκα (52′) και είχε τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα για να φτάσει με μια αντεπίθεση στο τελικό 3-0 με τον Άμπντε στο 85ο λεπτό. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ