Επιστροφή στις νίκες για τη Ρεάλ Μαδρίτης - «Διπλό» πρωτιάς για τη Χιρόνα μέσα στη Βιγιαρεάλ
i

©printscreen

Επιστροφή στις νίκες για τη Ρεάλ Μαδρίτης - «Διπλό» πρωτιάς για τη Χιρόνα μέσα στη Βιγιαρεάλ

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:30 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:34 - 28.09.2023

Επιστροφή στις νίκες για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε της Λας Πάλμας με 2-0, για την 7η αγωνιστική της La Liga. Την ίδια ώρα, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League, Βιγιαρεάλ ηττήθηκε με 2-1 από τη Χιρόνα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ 2-0

Την επιστροφή στις νίκες πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Λας Πάλμας με 2-0, με φόντο την 7η αγωνιστική της La Liga. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ανέβηκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς, ενώ οι «κίτρινοι» παρέμειναν στη 17η θέση με 5 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς, με αποτέλεσμα να χάσουν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 21' ο Χοσέλου μετά από ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας στην περιοχή, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από την εστία, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στην «αγκαλιά» του Άλβαρο Βάγες. Στο 33' ο Νάτσο πήρε μια διαγώνια πάσα, σούταρε στην αριστερή πλευρά της εστίας, όμως ο Βάγες μπλόκαρε σταθερά.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ρεάλ κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε με τον Μπραχίμ Ντίαζ. Ο Ισπανός έξτρέμ πήρε τη πάσα από τον Λούκας Βάσκεθ την ώρα που σπρίνταρε στην περιοχή, ξεγέλασε τον αντίπαλο αμυντικό και με εξαιρετικό σουτ στην πάνω αριστερή γωνία έκανε το 1-0 της «βασίλισσας». 

Στην επανάληψη η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι διπλασίασε τα τέρματά της με τον Χοσέλου. Στο 54' ο Ισπανός διεθνής σκόραρε με κοντινή κεφαλιά για το τελικό 2-0. Κάπως έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μία σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας. 

ΧΙΡΟΝΑ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1-2

Την ίδια ώρα την απίστευτη πορεία της στη φετινή La Lga συνέχισε η Χιρόνα, η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας κόντρα στην αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League, Βιγιαρεάλ με 1-2.  

Πλέον η ομάδα του Μισέλ Σάντσες βρίσκεται στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος με 18 βαθμούς, ενώ η προσεχής αντίπαλος του τριφυλλιού στο Europa League παρέμεινε στη14η θέση της κατάταξης με 7 βαθμούς.  

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στην αναμέτρηση με την έναρξη του δεύτερου μέρους, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντάνι Παρέχο. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση με τον πρώην επιθετικό της Ντνίπρο, Αρτέμ Ντόβμπικ, να φέρνει το ματς στα ίσια (56'). 

Πέντε λεπτά μετά η Χιρόνα έκανε την ολική ανατροπή. Ο Αλέις Γκαρσία έκανε μια μακρινή μπαλιά, βρήκε τον Έρικ, ο οποίος δεν έκανε λάθος από κοντά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2. 

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 0-1

Χάρη στο γκολ του Κάρλος Φερνάντες, η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» κόντρα στη Βαλένθια, σκαρφαλώνοντας στη πρώτη πεντάδα της La Liga. 

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 32' με τον Κάρλος Φερνάντες. Μετά την ασίστ του Τίρνει, ο Ισπανός με καταπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ για τη Σοσιεδάδ. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με αποτέλεσμα να μην γίνουν πολλές φάσεις και να παραμένει το τελικό 1-0. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, μετά την δεύτερη κίτρινη του Σελίμ Αμαλά. 

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ ανέβηκε στη 5η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς, ενώ οι «νυχτερίδες» παρέμειναν στην 8η θέση με 10 πόντους.  

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (8ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ