Επίθεση σοκ σε 8χρονο κορίτσι από οπαδούς της Ατλέτικο: «Γαμ@@@ κορίτσι! Φύγε, αλλιώς θα σε σκοτώσουμε»

Μετροπολιτάνο

Επίθεση σοκ σε 8χρονο κορίτσι από οπαδούς της Ατλέτικο: «Γαμ@@@ κορίτσι! Φύγε, αλλιώς θα σε σκοτώσουμε»

Κώστας Τόπας 09:55 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:34 - 27.09.2023

Απίστευτο ρατσιστικό επεισόδιο εκτυλίχθηκε πριν το ντέρμπι της Μαδρίτης, μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ, καθώς 8χρονο κορίτσι που φορούσε φανέλα του Βινίσιους δέχθηκε απειλές από οπαδούς των «ροχιμπλάνκος».

Η La Liga κατήγγειλε στην Εισαγγελία τον φερόμενο «εκφοβισμό» από ομάδα ultras της Ατλέτικο σε ένα  8χρονο κορίτσι που φορούσε τη φανέλα του Βινίσιους έξω από το «Μετροπολιτάνο», λίγο πριν την έναρξη του ντέρμπι που κέρδισαν οι «ροχιμπλάνκος» με 3-1.

Η εφημερίδα «El Mundo» ανέφερε ότι η La Liga έχει τις εικόνες στα χέρια της, ενώ η θεία και η μητέρα του ανηλίκου κοριτσιού έχουν ήδη καταθέσει σχετική καταγγελία.

«Μαϊμού, γ... μαύρη γυναίκα, φύγε από εδώ αλλιώς θα σκοτώσουμε το γ... κορίτσι σου»

Η Σίλβια, θεία του ανηλίκου που προσέβαλαν οι ultras της Ατλέτικο, μίλησε στην εκπομπή «El Larguero» για όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή πριν από το ντέρμπι της Μαδρίτης.

«Περπατούσαμε γύρω από το Μετροπολιτάνο, υπήρχε μια συγκέντρωση του των οπαδών της Ατλέτικο και μείναμε για να το παρακολουθήσουμε. Είμαι μέλος της Ατλέτικο από τότε που γεννήθηκα. Και άρχισαν να τραγουδούν  "μαϊμού", "μαύρα σκ..". Και στην αρχή σας ορκίζομαι ότι δεν ξέραμε ότι ήταν για εμάς μας. Κοίταξα πίσω σκεπτόμενος ότι έλεγαν για άλλους που περνούσαν πίσω. Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ ότι ήταν λόγω του κοριτσιού.

 Μέχρι που ήρθε ένας και με χτύπησε στο μπράτσο. "Φύγε από εδώ αλλιώς θα σκοτώσουμε το γ... κορίτσι. Με έβρισαν πολλές φορές. Και μετά σήκωσα το βλέμμα μου και είδα πολύ κόσμο, ένα πολύ μεγάλο πλήθος ανθρώπων έδειχναν το κορίτσι και το προσέβαλαν», ανέφερε χαρακτηριστικά η θεία του κοριτσιού.

«Κάλυπτε τη φανέλα της Ρεάλ για να μην την χτυπήσουν»

Η θεία της ανήλικης αποκάλυψε ότι αυτό το βίαιο και ρατσιστικό περιστατικό δημιούργησε τραύμα στο 8χρονο κορίτσι, που παρακολουθούσε τον πρώτο της αγώνα ποδοσφαίρου: «Είχε τρομερή κρίση άγχους. Την έβγαλα από εκεί το συντομότερο δυνατό ενώ εκείνη σκέπασε τη φανέλα της. Το πρώτο βράδυ ξύπνησε πολλές φορές νομίζοντας ότι έρχονταν για εκείνη. Είχε πολλούς εφιάλτες. Δεν ξέρει γιατί έγιναν όλα. Μου είπε σε παρακαλώ να μην την πάω σε γήπεδο πάλι».

Η «Cadena SER» είχε πρόσβαση στην καταγγελία που υπέβαλαν η μητέρα και η θεία του κοριτσιού που εκφοβίστηκε πριν από το ντέρμπι της Μαδρίτης επειδή φορούσε τη φανέλα του Βινίσιους. Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας οπαδός ήρθε να «χτυπήσει και να αρπάξει» τη θεία του ανηλίκου και ο άνδρας αυτός φορούσε «μαύρη μπλούζα των οργανωμένων οπαδών της Ατλέτικο.

Μπλόκο της Μαγιόρκα στη Μπαρτσελόνα και δεύτερη φετινή απώλεια βαθμών για τους «μπλαουγκράνα»
LA LIGA

00:34 - 27.09.2023

Μπλόκο της Μαγιόρκα στη Μπαρτσελόνα και δεύτερη φετινή απώλεια βαθμών για τους «μπλαουγκράνα»

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μαγιόρκα, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες με 2-2 και το σύνολο του Τσάβι να χάνει την ευκαιρία να αποσπαστεί έστω και προσωρινά, τέσσερις βαθμούς από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά την ήττα της από την Ατλέτικο.

Η θεία του ανήλικου κοριτσιού τόνισε στην καταγγελία της ότι δέχθηκαν υβριστικά σχόλια όπως: «Φύγετε από εδώ π... Θα σας σπάσουμε τα στόματα και θα σας σκοτώσουμε». Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι ένιωθαν «πολύ ανασφαλείς και ανυπεράσπιστοι και κυρίως η ανήλικη, που άρχισε να τρέμει φωνάζοντας παρακαλώ να φύγει από εκεί».