Μπλόκο της Μαγιόρκα στη Μπαρτσελόνα και δεύτερη φετινή απώλεια βαθμών για τους «μπλαουγκράνα»

Μπλόκο της Μαγιόρκα στη Μπαρτσελόνα και δεύτερη φετινή απώλεια βαθμών για τους «μπλαουγκράνα»

Ιάσονας Τσίλης 00:34 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:34 - 27.09.2023

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μαγιόρκα, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες με 2-2 και το σύνολο του Τσάβι να χάνει την ευκαιρία να αποσπαστεί έστω και προσωρινά, τέσσερις βαθμούς από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά την ήττα της από την Ατλέτικο.

Η Μαγιόρκα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και αιφνιδίασε τους καταλανούς, αφού προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό, με τον Βεντάτ Μουρίκι να σκοράρει με ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή, έπειτα από κεφαλιά - πάσα του Σάντσες.

Η Μπαρτσελόνα για μεγάλο διάστημα δεν μπορούσε να απειλήσει, έχοντας μια ανούσια κατοχή μπάλας. Στο 39' ωστόσο, απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά με τον Φεράν Τόρρες να μην μπορεί να νικήσει τον Ράικοβιτς από κοντινή απόσταση. Τρία λεπτά αργότερα οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στην ισοφάριση με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής του Ραφίνια, το οποίο κατέληξε στη δεξιά γωνία και δεν άφησε περιθώρια στον τερματοφύλακα της Μαγιόρκα

Πάνω που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 45+4, με τον Μουρίκι να γίνεται από εκτελεστής, δημιουργός και τον Πρατς να σκοράρει από κοντά για το 2-1 που ήταν και σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα δυσκολευόταν ξανά να δημιουργήσει και το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο. Στο 66' η ομάδα του Τσάβι κέρδισε πέναλτι με τον Γιαμάλ, το οποίο όμως πήρε πίσω ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του VAR και on field review.

Η λύση για τους καταλανούς ήρθε στο 75' μετά από υποδειγματική ομαδική προσπάθεια και τελείωμα του Φερμίν Λόπεθ, φέρνοντας ξανά την αναμέτρηση στα ίσα.

Η Μπαρτσελόνα φάνηκε να είχε ξεμείνει από δυνάμεις και λίγο έλειψε να φύγει από το Μαγιόρκα με ήττα, αφού στο 90+7 οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Λάριν να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, με το τελικό 2-2 να βρίσκει τους πρωταθλητές Ισπανίας στο +2 πλέον από τη Ρεάλ με παιχνίδι περισσότερο.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής 

Η βαθμολογία της La Liga 

Το πρόγραμμα της επόμενης (8ης) αγωνιστικής