Πόλεμος της La Liga στους «πειρατές» - Ψάχνουν 1,1 εκατ. κινητά τηλέφωνα που κατέβασαν εφαρμογές για να βλέπουν αγώνες!

Πόλεμος της La Liga στους «πειρατές» - Ψάχνουν 1,1 εκατ. κινητά τηλέφωνα που κατέβασαν εφαρμογές για να βλέπουν αγώνες!

Γιώργος Σακελλαρίου 23:41 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:41 - 23.09.2023

Ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας τόνισε ότι γίνεται αγώνας για να μην μπορούν να παρακολουθούν οι φίλαθλοι πειρατικά τα παιχνίδια που διεξάγονται στην Ισπανία.

Η La Liga έχει κηρύξει πόλεμο στην πειρατεία. Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος αναζητά περισσότερα από ένα εκατομμύριο κινητά τηλέφωνα στην Ισπανία με πειρατικές εφαρμογές για παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου.

Η ένωση, μάλιστα, έχει ήδη αφαιρέσει 58 εφαρμογές από το Google Play και το Apple Store κι έχει εντοπίσει περισσότερες από 46.000 IP διευθύνσεις) σε όλο τον κόσμο.

Η La Liga έχει 46.000 διαφορετικές IP που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο από τις οποίες μεταδίδονται παράνομα ποδοσφαιρικοί αγώνες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας, καθώς και άλλα γεγονότα όπως η Formula 1, το τένις ή το Moto GP. Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει 30 άτομα αφοσιωμένα στην καταπολέμηση των παράνομων εκπομπών μέσω της Μονάδας κατά της πειρατείας (Προστασία περιεχομένων), η οποία έχει αυξηθεί με την πάροδο των ετών.

Έχουμε καταργήσει 58 εφαρμογές Android, οι οποίες είχαν 4 εκατομμύρια λήψεις παγκοσμίως, 800.000 στην Ισπανία που μεταδίδουν δωρεάν περιεχόμενο στη χώρα σχετικά με το ποδόσφαιρο

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της La Liga Χαβιέρ Τέμπας στο συνέδριο για την καταπολέμηση της πειρατείας στα αθλητικά γεγονότα, που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια και ενημερώθηκαν μέχρι τις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος: «Έχουμε καταργήσει 58 εφαρμογές Android, οι οποίες είχαν 4 εκατομμύρια λήψεις παγκοσμίως, 800.000 στην Ισπανία που μεταδίδουν δωρεάν περιεχόμενο στη χώρα σχετικά με το ποδόσφαιρο κι όλους τους τύπους αθλητικών εκδηλώσεων. Στο περιβάλλον της Apple έχουν γίνει ένα εκατομμύριο λήψεις, από τις οποίες περίπου 300.000 έχουν πραγματοποιηθεί στην Ισπανία». Ουσιαστικά στην Ισπανία υπάρχουν ένα 1.100.000 λήψεις πειρατικών εφαρμογών.

Τι συμβαίνει, όμως, με τα κινητά τηλέφωνα που έχουν ήδη κατεβάσει εκείνες τις εφαρμογές που επιτρέπουν σε φιλάθλους να παρακολουθούν παράνομα αθλητικά γεγονότα; Ο Τέμπας αναγνώρισε ότι προσπαθούν να αρθρώσουν έναν τρόπο εντοπισμού κι εξάλειψής τους από τα τερματικά: «Αυτός είναι ένας άλλος αγώνας: Όσοι έχουν κατεβάσει στα κινητά τους τηλέφωνα τα έχουν ήδη και τώρα πρέπει να εργαστούμε για να τα εξαλείψουμε. Μιλάμε με τη Google κι άλλες πλατφόρμες για να μπορούν να εντοπιστούν σε αυτά τα κινητά τηλέφωνα».

Ο πρόεδρος της La Liga εξήγησε ότι το κύκλωμα πειρατείας υπάρχει, αν και δεν έχει αναπτυχθεί και ότι ο τρόπος να σταματήσει η πειρατεία μέσω του Tik Tok, που βρίσκεται στην Κίνα, είναι πολύ πιο δύσκολος, αν και πιστεύει ότι γίνονται βήματα.

Ο Τέμπας επισήμανε ότι η έρευνα «μας επιτρέπει να γνωρίζουμε σε ποιες χώρες φιλοξενούνται αυτές οι IP διευθύνσεις και οι άνθρωποι πίσω από αυτές. Αλλά δεν μπορούμε να τις κλείσουμε, γιατί δεν έχουμε νομοθετικά εργαλεία για να μπορέσουμε να τις κλείσουμε».

Η γκολάρα του Δουβίκα δεν ήταν αρκετή για τη Θέλτα που έχασε από την Μπαρτσελόνα με επική ανατροπή
LA LIGA

21:30 - 23.09.2023

Η γκολάρα του Δουβίκα δεν ήταν αρκετή για τη Θέλτα που έχασε από την Μπαρτσελόνα με επική ανατροπή

Η Θέλτα δεν άντεξε στο Ολίμπικο και παρά την γκολάρα του Τάσου Δουβίκα ηττήθηκε με απίθανη ανατροπή από την Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» μετέτρεψαν το 0-2 σε 3-2 και με αυτό το τρίποντο έπιασαν τη Χιρόνα στην κορυφή της La Liga.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για την καταπολέμηση της πειρατείας στα αθλητικά γεγονότα, ο Τέμπας αναφέρθηκε και στην Ιταλία, όπου εγκρίθηκε νόμος με τον οποίο μπορεί να πολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η πειρατεία, μέσω μίας πλατφόρμας, που μπορεί να προειδοποιεί για πειρατική εκπομπή και να μπορεί να τη διακόψει στα πρώτα τριάντα λεπτά μετάδοσης. Ο Τέμπας, μάλιστα, πιστεύει ότι μια παρόμοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ισπανία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024.

«Είμαστε οι κάτοχοι δικαιωμάτων και πρέπει να είμαστε τεχνολογικά προετοιμασμένοι για την καταπολέμηση της πειρατείας και όχι απλώς να κλαίμε στον νομοθέτη για να βάλει ένα τέλος σε αυτήν», κατέληξε ο Τέμπας.