Αντσελότι: «Είμαι ένα άτομο ικανό να αξιολογεί σωστά τα πράγματα, δεν είναι αλήθεια ότι φοβάμαι να αφήσω τον Μόντριτς και τον Κρόος στον πάγκο»

Κάρλο Αντσελότι

i

© PrtScr

Αντσελότι: «Είμαι ένα άτομο ικανό να αξιολογεί σωστά τα πράγματα, δεν είναι αλήθεια ότι φοβάμαι να αφήσω τον Μόντριτς και τον Κρόος στον πάγκο»

Ιάσονας Τσίλης 16:57 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 26.09.2023

Αρκετά ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Κάρλο Αντσελότι, δύο μέρες από την ήττα απ' την Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης. Θέλησε να δώσει απαντήσεις σε κάθε λογής κριτική που του έχει ασκηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε το βράδυ της Κυριακής (24/09) με 3-1 από τη συμπολίτισσα Ατλέτικο. Όπως αναμενόταν, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, κυρίως προς τον Κάρλο Αντσελότι και τον τρόπο διαχείρισης ορισμένων παικτών.

«Μπορείτε να μου δώσετε μια περίληψη των επικρίσεων; Τι μπορώ να σας πω; Η κοινή γνώμη μπορεί να εκφέρει τη γνώμη της και να λέει ό,τι θέλει, επειδή το ποδόσφαιρο είναι το πάθος όλων μας. Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά εγώ εκτιμώ τα πράγματα με μεγαλύτερη ισορροπία. Πρέπει να έχω ισορροπία και ευτυχώς την έχω στο DNA μου: Είμαι ένα άτομο ικανό να αξιολογεί σωστά τα πράγματα. Το να αμφισβητείς τα πάντα, όταν μια ομάδα έχει κερδίσει έξι στα έξι παιχνίδια, υπό τις συνθήκες που το έκανε, μου φαίνεται υπερβολικό», δήλωσε αρχικά.

Έπειτα, δέχθηκε ερώτηση σχετικά με την άποψη ορισμένων που υποστηρίζουν ότι φοβάται να αφήσει τους Μόντριτς και Κρόος στον πάγκο. «Δεν είναι αλήθεια ότι φοβάμαι. Μπορείς να πεις ότι στην αρχή της σεζόν δεν έχουν παίξει πολύ και όταν μπήκαν έχουν συνεισφέρει».

Ύστερα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια στιγμή την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ ο Τσάμπι Αλόνσο. «Όλοι γνωρίζουν ότι αισθάνομαι πολύ καλά εδώ, αλλά τώρα δεν είναι το πιο σημαντικό θέμα. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια αυτή τη στιγμή. Είχαν τον Τσάμπι Αλόνσο ως παίκτη και έχει μεγάλες γνώσεις, έχει αυτή την ικανότητα, εύχομαι αυτός, ο Ραούλ ή ο Αρμπελόα να είναι προπονητές της Ρεάλ γιατί τους αγαπώ πολύ και ελπίζω μια μέρα να γίνουν προπονητές της Ρεάλ Μαδρίτης»

Για την αλλαγή συστήματος τη φετινή σεζόν δήλωσε: «Όπως λέω, το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Με αυτό το σύστημα, η θέση του Μπέλινγκχαμ μας έδωσε ένα πλεονέκτημα και νομίζω ότι προσαρμόζεται στους παίκτες που έχουμε. Κόντρα στην Ατλέτικο ξεχάσαμε λίγο τι πρέπει να γίνει».

Ο Κρόος έγινε ο δεύτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης (vid)
LA LIGA

14:09 - 26.09.2023

Ο Κρόος έγινε ο δεύτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Ο Τόνι Κρόος σκόραρε κόντρα στην Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης κι έφθασε τα 28 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ, όντας ο δεύτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής της «Βασίλισσας» με τα περισσότερα γκολ.

Τέλος, εξήγησε τι ζητάει από τους επιθετικούς του. «Τα λάθη που κάνουν οι νέοι προπονητές είναι ότι δίνουν πάρα πολλές πληροφορίες στους επιθετικούς και νομίζω ότι αυτό αφαιρεί λίγο τη δημιουργικότητα. Χωρίς την μπάλα είναι συγκέντρωση, θυσία και με την μπάλα εξαρτάται από τη δημιουργικότητα. Δεν θέλω να αφαιρέσω τη δημιουργικότητα του καθενός»