H La Liga ανακοίνωσε τους μισθούς των ομάδων για τη σεζόν 2023-2024 και η διαφορά μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα... είναι χαοτική

Κρος - Κουντέ

i

©printscreen/@tonikroos/@juleskounde

H La Liga ανακοίνωσε τους μισθούς των ομάδων για τη σεζόν 2023-2024 και η διαφορά μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα... είναι χαοτική

Κωνσταντίνος Ζήκος 15:05 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 14.09.2023

Η La Liga, όπως κάνει κάθε χρόνο, ανακοίνωσε τους μισθούς των ποδοσφαιριστών της κάθε ομάδας που λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Ισπανίας και η διαφορά που έχει αποκτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μπαρτσελόνα, μοιάζει εξωπραγματική.

Όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, μετά το κλείσιμο της μεταγραφικής αγοράς, η La Liga ανακοίνωσε αυτήν την Πέμπτη(14/9) τους μισθούς των συμβολαίων σε κάθε ομάδα. Το πιο εντυπωσιακό, είναι ότι η Μπαρτσελόνα σημείωσε απίστευτη μείωση των μισθών από τα 648 εκατομμύρια στα 270 εκατομμύρια. Αυτό αντιπροσωπεύει πτώση τουλάχιστον 378 εκατομμυρίων για τους «Μπλαουγκράνα».

Η Μπαρτσελόνα του Λαπόρτα γνώριζε πως έπρεπε να κάνει πολλούς περιορισμούς στις κινήσεις της για να ανταπεξέλθει. Πράγματι το έκανε, αλλά έχει ακόμα δρόμο για να απαλλαχθεί οριστικά. Στη κορυφή της λίστας όπως είναι λογικό, η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αύξησε τους μισθούς από τα 683 εκατομμύρια της περασμένης σεζόν, στα 727. Η Ατλέτικο μάλιστα, ξεπερνάει ακόμα και τη Μπαρτσελόνα, με το δικό της ποσό να φτάνει τα 296 εκατομμύρια ευρώ. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, Βιγιαρεάλ, βλέπει τους μισθούς να αγγίζουν τα 144 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό των μισθών προκύπτει από το άθροισμα των δαπανών για παίκτες, πρώτο προπονητή, δεύτερο προπονητή και γυμναστή της πρώτης ομάδας (αυτό που ονομάζεται εγγεγραμμένη ομάδα), καθώς και δαπάνες σε θυγατρικές, λατομεία και άλλα τμήματα (μη εγγεγραμμένη ομάδα).

Για τον υπολογισμό του LCDP, λαμβάνονται υπόψη τα προϋπολογισμένα έσοδα κάθε συλλόγου(έσοδα από συνδρομές, ταμεία, εμπορικά συμβόλαια, τηλεοπτικά δικαιώματα, μεταγραφές παικτών, πρόβλεψη για το πού θα φτάσουν στο Champions League) και αυτό αφαιρείται από τα προϋπολογιζόμενα μη αθλητικά έξοδα (ενοικίαση γραφείων, μισθοδοσίες μη αθλητικού προσωπικού, ρεύμα, ίντερνετ), την πληρωμή όποιων οφειλών και ζημιών που υπάρχουν από την προηγούμενη σεζόν. Το αποτέλεσμα αυτής της επέμβασης είναι το Όριο Κόστους της αθλητικής ομάδας.