Το νέο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα έχει Μετρό, 12 ασανσέρ, 24 ηλεκτρικές σκάλες με κόστος 70 εκατ. ευρώ (vid)

Το νέο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα έχει Μετρό, 12 ασανσέρ, 24 ηλεκτρικές σκάλες με κόστος 70 εκατ. ευρώ (vid)

Sportal newsroom 21:22 - 13.09.2023

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό θα είναι το νέο σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετρό, 12 ασανσέρ και 24 ηλεκτρικές σκάλες είναι κάποια από αυτά που θα διαθέτει...

Βασίλισσα χωρίς παλάτι γίνεται; Δεν γίνεται. Γι' αυτό και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», που είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στάδια του πλανήτη. Εξάλλου, κόστισε περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, δεν θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είναι απογοητευτικό.

Πέρα όμως από την ομορφιά του και τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά εδώ και καιρό το νέο σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει έναν εντελώς νέο σταθμό του μετρό που θα πολλαπλασιάζει τη χωρητικότητά του ώστε να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες του κόσμου, που δεν θα πηγαίνει στο Μπερναμπέου μόνο για ποδοσφαιρικά ματς.

Το γήπεδο των «μερένχες» θα φιλοξενεί επίσης διάφορα σπουδαία γεγονότα στη Μαδρίτη και την Ισπανία γενικότερα. Αυτό καθιστά υποχρεωτικό τον μετασχηματισμό του περιβάλλοντος, επεκτείνοντας τους πεζόδρομους, βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις του μετρό και επεκτείνοντας την προσφορά στάθμευσης.

Οι εργασίες στο μετρό θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2024, θα διαρκέσουν τρία χρόνια και όλο το έργο θα κοστίσει 70 εκατ. ευρώ. Ο σταθμός της γραμμής 10, που δημιουργήθηκε το 1982 για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα τριπλασιάσει τη σημερινή του επιφάνεια (από 4.843 τετραγωνικά μέτρα θα φτάσει τα 12.481) και θα διαθέτει 12 νέους ανελκυστήρες και 24 κυλιόμενες σκάλες. Θα είναι ένας πολύ πιο προσιτός σταθμός για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Προσβασιμότητας και Ένταξης 2021-2028 της Κοινότητας της Μαδρίτης.

Τα ρεκόρ με την Παλμέιρας, τα δάκρυα στον πάγκο και οι ανησυχίες για τον μελλοντικό αστέρα της Ρεάλ, Έντρικ (vids)
LA LIGA

11:45 - 13.09.2023

Τα ρεκόρ με την Παλμέιρας, τα δάκρυα στον πάγκο και οι ανησυχίες για τον μελλοντικό αστέρα της Ρεάλ, Έντρικ (vids)

Το «διαμάντι» από την Βραζιλία που άρπαξε η Ρεάλ Μαδρίτης για 60 εκατομμύρια ευρώ, Έντρικ είχε μία δύσκολη σεζόν, η οποία έκανε τους «μερένχες» να κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα.

Το έργο έχει μεγαλύτερο και πιο μοντέρνο σχεδιασμό, στον οποίο οι σημερινοί διάδρομοι θα αντικατασταθούν από ένα μεγάλο λόμπι από το οποίο μπορούν να προβληθούν τα ενδιάμεσα επίπεδα και οι ίδιες οι πλατφόρμες.