Σπουδαίο διπλό για τη Χιρόνα που «κλείδωσε» το Champions League

Σπουδαίο διπλό για τη Χιρόνα που «κλείδωσε» το Champions League

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:34 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 27.04.2024

Η Χιρόνα νίκησε 2-0 εκτός έδρας τη Λας Πάλμας και τη νέα σεζόν θα παίζει στο Champions League.

Νίκη για το συμμετοχή της, την παρθενική στο Champions League σημείωσε η Χιρόνα, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η καταλανική ομάδα επικράτησε με 2-0 της Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά, στο πλαίσιο της 33ης ημέρας της La Liga και διατηρεί διαφορά ασφαλείας από Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο, που το βράδυ παίζουν «τελικό» για την τέταρτη θέση, ενώ ανέβηκε προσωρινά δεύτερη, μπροστά από τη Μπαρτσελόνα.

Αξιοσημείωσε το γεγονός ότι στο ματς σφυρίχθηκαν τρία πέναλτι, από τα οποία χάθηκαν τα δύο! Μόλις στο 8ο λεπτό οι γηπεδούχοι (που συμπλήρωσαν έξι διαδοχικές ήττες) είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, αλλά ο Γκασανίγκα απέκρουσε το πέναλτι του Σάντρο Ραμίρεθ.

Στο 26’ ήταν η σειρά της Χιρόνα να κερδίσει πέναλτι, ο Ντόβμπικ νικήθηκε από τον Βαγές, αλλά στην επαναφορά ο Νταβίντ Λόπεθ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των φιλοξενούμενων.

Το τρίτο πέναλτι ήταν και αυτό που κατέληξε άμεσα στα δίχτυα. Αυτή τη φορά ο Ντόβμπικ ευστόχησε στο 57’ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.