Ισοπαλία με κερδισμένη την Μπέτις στη «μάχη» της πέμπτης θέσης

Βιγιαρεάλ

i

© Photo by Aitor Alcalde/Getty Images

Ισοπαλία με κερδισμένη την Μπέτις στη «μάχη» της πέμπτης θέσης

Η Μπέτις έμεινε ισόπαλη (1-1) στο «Ελ Μαδριγάλ» απέναντι στη Βιγιαρεάλ, στην αναμέτρηση με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την 25η αγωνιστική της La Liga.

Η Βιγιαρεάλ υποδέχτηκε την Μπέτις στην αναμέτρηση για τη μάχη της πέμπτης θέσης, η οποία εξασφαλίζει εισιτήριο για το Europa League. Οι γηπεδούχοι αν και καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έμειναν πίσω στο σκορ και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που χάθηκαν. 

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι ομάδες προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Στο 38ο λεπτό, η Μπέτις άνοιξε το σκορ με τον Ιγκλέσιας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρέινα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χωρίς να δυσκολευτεί. Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, η Βιγιαρεάλ πήρε την κατοχή και πίεσε τον αντίπαλο με σκοπό να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 55΄, η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς, καθώς ο Πίνο επιχείρησε το δυνατό σουτ από πλεονεκτική θέση και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (1-1).

Οι φήμες περί συμμαχίας και η αλήθεια: Η Ρεάλ σπάει την περίεργη σιωπή της για το σκάνδαλο Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα
LA LIGA

19:30 - 11.03.2023

Οι φήμες περί συμμαχίας και η αλήθεια: Η Ρεάλ σπάει την περίεργη σιωπή της για το σκάνδαλο Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να γίνεται λόγος για συμμαχία μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα με αφορμή την υπόθεση Νεγκρέιρα, όμως η «Βασίλισσα» έδωσε την ηχηρή απάντηση της...

Στη συνέχεια, τα «κίτρινα υποβρύχια» σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες όμως δεν βρήκαν το γκολ της ανατροπής, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τη λήξη. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Βιγιαρεάλ παρέμεινε στην έκτη θέση με 38 πόντους και στο -4 από την πέμπτη Μπέτις.

Νωρίτερα, η Σεβίλλη έκανε την ανατροπή (2-1) απέναντι στην Αλμερία και πήρε βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σέρχιο Ακιέμε. Ο Ισπανός μπακ υποδέχτηκε τη μπάλα από την πάσα του Πόθο και με ένα δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Μπόνο, κάνοντας το 0-1.

Μετά το γκολ, η Σεβίλλη άρχισε να ελέγχει πλήρως το ματς και κυριάρχησε μέχρι το τέλος. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι έφερε το ματς στα ίσα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οκάμπος. Στο 73ο λεπτό, ο Λαμέλα πέτυχε το νικητήριο γκολ με μία όμορφη κεφαλιά, διαμορφώνοντας το 2-1. Με αυτήν τη νίκη, η Σεβίλλη ανέβηκε στην 13η θέση με 28 βαθμούς και στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο πρώτο ματς της ημέρας, η Μαγιόρκα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στην έδρα της κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι γηπεδούχοι έμειναν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν γκολ ισοφάρισης, μένοντας για τρίτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη. Στο τρίτο λεπτό του αγώνα, η ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ πήρε το προβάδισμα με το έξοχο σουτ του Κάρλος Φερνάντεζ.

Στο 50΄, η Μαγιόρκα απάντησε με τον Λι Κανγκ Ιν, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ παρέμεινε στην τέταρτη θέση με 45 βαθμούς, ενώ η Μαγιόρκα έπεσε στη δέκατη θέση, έχοντας 32 πόντους.