Η Μαγιόρκα λύγισε τη Σεβίλλη και την άφησε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη

Η Μαγιόρκα λύγισε τη Σεβίλλη και την άφησε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη

Κώστας Τσιακλής 00:04 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 10.12.2023

Η Μαγιόρκα νίκησε 1-0 τη Σεβίλλη και την προσπέρασε στη βαθμολογία.

Η Μαγιόρκα πήρε τεράστια νίκη στο ματς που έκλεισε το σαββατιάτικο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στη La Liga.

Οι νησιώτες με γκολ του Λάριν λύγισαν 1-0 τη Σεβίλλη και την άφησαν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Οι φιλοξενούμενοι στο 62’ βρήκαν δίχτυα με τον Πεντρόζα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, διότι στην αρχή της φάσης η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του πλαγίου.

Νωρίτερα, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε «στραβοπάτημα» στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν»! Οι Μαδριλένοι παρότι προηγήθηκαν και ήταν ανώτεροι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, με την Μπέτις να φέρνει το ματς στα ίσια και να βάζει «στοπ» στο νικηφόρο σερί της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι.

Η «Βασίλισσα» είχε την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της από τη δεύτερη Χιρόνα, όμως τώρα κινδυνεύει ακόμα και να «εκθρονιστεί» σε περίπτωση που η ομάδα του Μίτσελ πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» το βράδυ της Κυριακής (10/12, 22:00).

Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός από το ξεκίνημα του αγώνα και στο πρώτο ημίχρονο αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους, όμως καμία δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτα. Για την ακρίβεια, το έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 17', αλλά το γκολ του Μπραχίμ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Από 'κει και πέρα, οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες με Πέρεθ (31') και Χοσέ (33'), ενώ η Ρεάλ με Μόντριτς (41') και Αλάμπα (45+1').

Στο δεύτερο μέρος και μάλιστα γρήγορα-γρήγορα, στο 53', η «Βασίλισσα» άνοιξε το σκορ. Ο Μπραχίμ έκανε το ένα-δύο εξαιρετικά με τον Μπέλιγχαμ, που στο τέλος της φάσης πλάσαρε εξαιρετικά για το 0-1. Η Μπέτις όμως έβγαλε αντίδραση και με ένα ασύλληπτο γκολ του Αϊτόρ στο 66' έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, παράλληλα, ισοπέδωσε εκτός έδρας τη Βιγιαρεάλ, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, με 3-0.

Για τους νικητές, μάλιστα, όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο από το 38' μέχρι και το φινάλε του. Στο 38' ο Μερίνο από ασίστ του Κούμπο έκανε το 1-0.

Στο 41' ο Ζουμπιμέντι σημείωσε το 2-0 και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 45'+4'. Αυτή τη φορά ο Μερίνο έδωσε την ασίστ και ο Κούμπο πέτυχε το 0-3.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο δεύτερο ημίχρονο η Σοσιεδάδ διαχειρίστηκε το προβάδισμα και πήρε τη σπουδαία νίκη που την φέρνει μία ανάσα από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League.