O Λεωνίδας Βόκολος είναι ο... Βαλεντίνος της Λαμίας

Ο Βόκολος και ο Καρλίτος

O Λεωνίδας Βόκολος είναι ο... Βαλεντίνος της Λαμίας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:18 - 29.02.2024

Την περασμένη σεζόν ο Λεωνίδας Βόκολος παρέλαβε... καμένη γη στη Λαμία, όμως έναν χρόνο αργότερα εκείνος τη μεταμόρφωσε σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 2023 όταν η Λαμία, ακολούθησε μία πορεία με θετικό πρόσημο Προηγουμένως, υπό τις οδηγίες του Σάββα Παντελίδη και του Τζιανλούκα Φέστα ο σύλλογος βρισκόταν σε πολύ άσχημο φεγγάρι. Ο Έλληνας τεχνικός, διαδέχθηκε τον Ιταλό όμως η θητεία του δεν κράτησε για πολύ. Με το κλαμπ να χάνει σε τρία διαδοχικά ματς (αποκορύφωμα το 1-4 του ΟΦΗ), ενώ βρίσκεται στην τελευταία θέση, εκείνος αποτέλεσε παρελθόν έπειτα από 13 αγώνες.

Τη θέση του πήρε ο Λεωνίδας Βόκολος, ο οποίος κλήθηκε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας την ημέρα που... γιόρταζαν οι ερωτευμένοι. Εκείνος ανακοινώθηκε επίσημα στις 14 του Φλεβάρη, δίχως να γνωρίζει πως θα γινόταν ο «Βαλεντίνος» των Φθιωτώνς. Το ντεμπούτο του δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, αφού ο σύλλογός του ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 3-1. Όμως, εκείνος μεταμόρφωσε την εικόνα της ομάδας και με εξαίρεση το ματς με τους «ερυθρόλευκους» και δύο ακόμη (ΠΑΟΚ - ΟΦΗ) κατόρθωσε να τη βγάλει από την επικίνδυνη ζώνη. Όμως για να παραμείνει εκτός αυτής έπρεπε να κάνει ένα μικρό θαύμα...

Ο Ιωνικός και το «καμίνι» της Νίκαιας

Στις 13 Μαΐου του 2023, το κλαμπ του αντιμετώπιζε τον Ιωνικό, στην τελευταία αγωνιστική της Super League 2. Η ήττα θα ήταν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού εκτός του αγώνα η Λαμία θα έχανε και τη θέση της στη Stoiximan Super League. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με εφιαλτικό τρόπο στη Νίκαια, η οποία πριν τη σέντρα μετατράπηκε σε... καμίνι.

Οι φιλοξενούμενοι έχαναν με 2-0, πριν καν ολοκληρωθεί το Α' μέρος. Όμως με ένα γκολ του Κρίστοφερ Νούνιες και ένα του Ζόραν Τόσιτς οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-2 και με αυτόν τον τρόπο πήραν την ισοπαλία, που τους κράτησε στη Stoiximan Super League.

Tα μεγάλα ματς της σεζόν 2023-24

Με την έλευση της νέας σεζόν, η Λαμία έδειξε τις προθέσεις της. Ο Βόκολος μέχρι την 25η αγωνιστική πρόσφερε στην ομάδα του αρκετά μεγάλα αποτελέσματα, κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους.

Μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, ο σύλλογος της Φθιώτιδας πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Άρη. Με την ίδια ομάδα, τον Δεκέμβριο πήρε ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης», σε ένα ματς το οποίο ο Μάλτσι της χάρισε το «Χ» στο 95'. Μία αγωνιστική αργότερα ήρθε μία μεγάλη νίκη, όταν το κλαμπ της Στερεάς Ελλάδας νίκησε στην έδρα του τον Ολυμπιακό. Αποκορύφωμα της σπουδαίας πορείας ήταν η ισοπαλία στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι που από το 39' έπαιζε με 10 παίκτες.

Οι παίκτες - κλειδιά

Kάθε μαέστρος χρειάζεται τους κατάλληλους οργανοπαίχτες για να ακουστεί ωραία η μουσική. Σε αυτή ο Καρλίτος είναι το... τύμπανο, αφού ο Ισπανός σέντερ φορ φρόντισε να κάνει αρκετή φασαρία γύρω από το όνομά του. Ο επιθετικός αποτελεί τον πρώτο σε λεπτά συμμετοχής και σε αυτά έχει σκοράρει 10 γκολ, όντας ένας από τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος. Τα βλέμματα από το εξωτερικό δεν άργησαν να έρθουν και η Αστάνα τελικά βρήκε την φόρμουλα για να τον κάνει δικό της.

Σημαντικό ρόλο στην ομάδα παίζει και ο - πολυσυζητημένος τις προηγούμενες μέρες - Σωτήρης Τσιλούλης, ο οποίος είναι δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής. Έχοντας 5 γκολ αλλά και ενεργή συμμετοχή στη γραμμή κρούσης της ομάδας του, ο ίδιος είναι ένα πολύ σημαντικό «γρανάζι» στη μηχανή του Λεωνίδα Βόκολου. Ένας ακόμα παίκτης - κλειδί για τον Έλληνα τεχνικό είναι και ο Βικίντας Σλίβκα, με τον Λιθουανό μέσο να συμβάλλει τα μέγιστα στη μεσοεπιθετική οργάνωση της ομάδας του αλλά και στην ανασταλτική της λειτουργία.