Το χρονικό της αναβολής του Λαμία-ΠΑΟΚ
i

ΔΑΚ Λαμίας/©intime

Το χρονικό της αναβολής του Λαμία-ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 15:44 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 09.02.2023

Πως φτάσαμε στην αναβολή του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ της Λαμίας και του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στον δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη, μετά την αναβολή του αγώνα με τη Λαμία, καθώς το πυκνό χιόνι που σκέπασε το τοπικό ΔΑΚ δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να αγωνιστούν για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι πρώτες ανησυχίες στους ιθύνοντες του Δικεφάλου αναφορικά με το παιχνίδι ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης 9/2 όταν ξύπνησαν σε μια κατάλευκη Λαμία, Η ομάδα είχε φτάσει στην πόλη από την Τετάρτη 8/2 και μέχρι και το βράδυ το κρύο ήταν μεν τσουχτερό, αλλά δεν υπήρχε ιχνος νιφάδας.

«Πάει» για Μάρτιο το Λαμία - ΠΑΟΚ

«Πάει» για Μάρτιο το Λαμία - ΠΑΟΚ

Ο αγώνας ανάμεσα στη Λαμία και τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, που ήταν προγραμματισμένος για το απόγευμα της Πέμπτης (9/2) αναβλήθηκε πιθανότερη ημερομηνία η 1η Μαρτίου, λόγω δύσκολου προγράμματος των δύο ομάδων.

Ωστόσο, από τα χαράματα ξεκίνησε να πέφτει πυκνό χιόνι και μέχρι το πρωί η πρωτεύουσα της Φθιώτιδας είχε ντυθεί στα λευκά, ενώ όπως έλεγαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ το χιόνι ήταν τόσο πυκνό που έμοιαζε με... χαρτοπετσέτες όπως έπεφτε.

Φυσικά, οι «ασπρόμαυροι» επικοινώνησαν με τους ανθρώπους της Λαμίας επί του θέματος και πήραν την απάντηση πως όλα θα συζητηθούν στη σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί. Εκεί και οι δύο πλευρές είδαν πως δεν γινόταν να παιχτεί ποδόσφαιρο σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, θα ήταν ρίσκο να περιμένουν τον Σιδηρόπουλο στις 17:00 να πατήσει το γήπεδο, αφού μέχρι τότε ο όγκος του χιονιού θα είχε μεγαλώσει, ενώ θα είχε δημιουργηθεί και πάγος στα κατώτερα στρώματα αυτού.

Ο παρατηρητής του αγώνα συμφώνησε σε αυτό και έτσι αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα, που όλα δείχνουν πως θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

Πάντως, τόσο η Λαμία, όσο και ο ΠΑΟΚ δεν ήταν θετικά προσκείμενοι στο να αγωνιστούν σε αυτό το γήπεδο, καθώς δεν ήθελαν να ρισκάρουν κάποιον πιθανό τραυματισμό, αφού και οι δύο έχουν σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια μπροστά τους.