Λαμία: Προβάδισμα πρόκρισης στους «4» (1-2) κόντρα στον αξιόμαχο Απόλλωνα Παραλιμνίου (vid)
i

Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία/ ©Intime

Λαμία: Προβάδισμα πρόκρισης στους «4» (1-2) κόντρα στον αξιόμαχο Απόλλωνα Παραλιμνίου (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 16:01 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 18.01.2023

Η Λαμία αν και δυσκολεύτηκε πήρε το «διπλό» κόντρα στον μαχητικό Απόλλωνα Παραλιμνίου με 2-1 και μαζί και το προβάδισμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Λαμία τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου αλλά τα κατάφερε. Το σύνολο του Σάββα Παντελίδη με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο επικράτησε εκτός έδρας της ομάδας των Σερρών με 2-1 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. «Χρυσή» αλλαγή για τους Φθιώτες ο Τσιλούλης, που πέτυχε το νικητήριο τέρμα για τους φιλοξενούμενους στο 78ο λεπτό μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. 

Οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένες» στον αγωνιστικό χώρο και τα πρώτα είκοσι λεπτά κύλησαν χωρίς να καταγραφεί κάτι αξιόλογο. Από εκείνο το σημείο και μετά η Λαμία ανέβασε στροφές και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της, άνοιξε το σκορ. Ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ έκανε ωραία κίνηση, έδωσε στον Τζανδάρη και εκείνος με όμορφο πλασέ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα στο 28ο λεπτό. 

Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσου τα τέρματα τους αλλά δεν τους το επέτρεψε ο Κουτζαβασίλης. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα είπε «όχι» στον Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ ύστερα από φοβερή πάσα του Ντε Βισέντι έστειλε τη μπάλα πάνω στα πόδια του αντίπαλου πορτιέρε. 

Ο Απόλλων Παραλιμνίου αντέδρασε, πίεσε και κατάφερε λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους να ισοφαρίσει. Ο Γκέκας στο 41ο λεπτό έκανε υπέροχη κίνηση από τα δεξιά την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής της Λαμίας, με τον Ελέζι να ακολουθεί την πορεία της μπάλας και να την σπρώχνει στα δίχτυα προ κενής εστίας για να φέρει το ματς στα ίσα (1-1). 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο φορτσάτοι αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησαν. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης κατάφερε να πάρει το «διπλό». Πρωταγωνιστές δύο ποδοσφαιριστές που πέρασε ως αλλαγή ο Έλληνας κόουτς στο ματς. Ο Βασιλαντονόπουλος ανατράπηκε στο 77' από τον Τσομαχασβίλι που έχασε την ισορροπία του. Ο Τσιλούλης ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε από την «άσπρη βούλα» τον Κουτζαβασίλη διαμορφώνοντας το τελικό 1-2! 

Η Λαμία πήρε την νίκη επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί του αγώνα και παράλληλα και το αβαντάζ για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν τα καταφέρουν οι Φθιωτοί θα είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία τους που θα βρεθούν στους «4» της διοργάνωσης. Απέναντι τους θα βρουν τον νικητή του ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ

Απόλλων Παραλιμνίου (Νίκος Καραμπετάκης): Φ. Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Ι. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Τζελίδης, Τζαμπέγια (89' Κωνσταντινίδης), Καρυοφύλλης (76΄Καρατλίδης), Ελέζι, Γεωργιάδης (69' Πέτρου), Γκέκας

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σίμον (58' Βασιλαντονόπουλος), Αντέτζο, Αμπάντα (59' Σαραμαντάς), Λαμπρόπουλος, Τζανδάρης, Στάνκο (73΄Μπάμπης), Ντε Βισέντι (58' Τσιλούλης), Ρούμπεν (69' Τσούκαλος), Ασκόφσκι, Γιακουμάκης.