H... κατάρα της 12ης αγωνιστικής για τη Λαμία και η ευκαιρία για να σπάσει
i

© Intime

H... κατάρα της 12ης αγωνιστικής για τη Λαμία και η ευκαιρία για να σπάσει

Τζιοβάνι Ζάκαρη 12:00 - 18.11.2023

Μία κατάρα ακολουθεί τη Λαμία από τότε που ανέβηκε στη Super League, την οποία όμως θα έχει την ευκαιρία να ξορκίσει στο επερχόμενο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής, εναντίον του Ατρόμητου.

Το βλέμμα της στην πεντάδα έχει η Λαμία - που για κακή της τύχη φέτος δεν υπάρχει πέμπτο εισιτήριο όσον αφορά την Ευρώπη - με την ομάδα της Φθιώτιδας να κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν. 

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου μπορεί σε όλες τις δύσκολες μάχες να μην έχει πάρει καν τον βαθμό της ισοπαλίας (2-1 με Παναθηναϊκό, 4-0 με Ολυμπιακό και 3-0 με ΑΕΚ), ωστόσο και πάλι βρίσκεται στις βαθμολογικά καλύτερες έξι ομάδες της Stoiximan Super League για την ώρα. Μάλιστα, πέραν των τριών μεγάλων, η μοναδική ομάδα που τη νίκησε και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο είναι ο Πανσερραϊκός, ο οποίος έβαλε ζόρια σε πολλούς τη φετινή χρονιά. 

Eπόμενο ματς της Λαμίας - όσον αφορά το πρωτάθλημα - αυτό της Κυριακής 26 Νοεμβρίου (19:30), εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στο «Αθ. Διάκος» τον Ατρόμητο. Οι «κυανόλευκοι» έχουν μία πρόκληση αλλά και μία ευκαιρία στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

Ευκαιρία για τους Φθιωτούς αποτελεί το γεγονός πως με ένα τρίποντο εναντίον των Περιστεριωτών, θα συνεχιστεί το καλύτερο ξεκίνημα από την πρώτη τους εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής, η Λαμία έχει το ρεκόρ καλύτερης αρχής στη λίγκα από τη σεζόν 2017-18, συγκεντρώνοντας 15 βαθμούς σε 11 παιχνίδια. Παράλληλα υπάρχει και η πρόκληση για τους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου.

Αυτή είναι να σπάσει η... κατάρα της 12ης αγωνιστικής, η οποία ακολουθεί τους «κυανόλευκους» από τότε που ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία. Τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή; Η Λαμία έχει δώσει συνολικά έξι ματς στην εν λόγω αγωνιστική, από τη χρονιά 2017-18, και σε καμία από αυτές δεν πανηγύρισε νίκη. 

  • Την πρώτη της σεζόν έμεινε στο 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας
  • Τη χρονιά 2018-19 έχασε με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη
  • Την περίοδο 2019-20 πήρε την ισοπαλία 1-1 από τον Άρη
  • Την περίοδο 2020-21 υπέστη το «βαρύ» 6-0 από τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδό της
  • Τη σεζόν 2021-22 έχασε στην έδρα της από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1
  • Τη σεζόν 2022-23 δέχθηκε πέντε γκολ από τον Άρη (5-0) στο «Κλ. Βικελίδης»

Επομένως, για τη Λαμία υπάρχει το κίνητρο να μπει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί και παράλληλα να παρθούν οι τρεις βαθμοί, οι οποίοι είναι πολύτιμοι στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα της ομώνυμης πόλης. Άλλωστε, αυτή η αλλαγή με τον Λεωνίδια Βόκολο στο τιμόνι είναι πολύ σημαντική για το κλαμπ, το οποίο λίγο καιρό πριν πάλευε για την παραμονή του στην κατηγορία.