«Βόμβες» από Λαπόρτα: «Η Ρεάλ ευνοείται από τη διαιτησία, ο ανταγωνισμός είναι νοθευμένος»
i

Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

«Βόμβες» από Λαπόρτα: «Η Ρεάλ ευνοείται από τη διαιτησία, ο ανταγωνισμός είναι νοθευμένος»

Sportal newsroom 22:33 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:50 - 23.01.2024

Ο διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα... άστραψε και βρόντηξε σχετικά με τη διαιτησία, τονίζοντας ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εύνοια, ενώ αποκάλυψε πως έχει προχωρήσει σε καταγγελίες...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Mundo Deportivo» ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, αναφέρθηκε -για ακόμη μία φορά- στις διαιτητικές αποφάσεις στο Ρεάλ Μαδρίτης - Αλμερία, τονίζοντας ότι η «Βασίλισσα» ευνοήθηκε από τον διαιτητή και το VAR. 

Ο Λαπόρτα ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδία πρέπει να δράσει, έχει ήδη κάνει επίσημη καταγγελία και επίσης σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμαίνει κάτι τέτοιο αυτή τη σεζόν.

«Ο ανταγωνισμός δεν μπορεί πλέον να νοθευτεί με αποφάσεις όπως αυτές της περασμένης Κυριακής στο Μπερναμπέου. Γιατί δεν είναι μόνο αυτή η Κυριακή. Αναλύουμε το θέμα και υπάρχουν ήδη μια σειρά από νίκες που έχει πετύχει ο αντίπαλός μας επωφελούμενος από τις αποφάσεις των διαιτητών. Τώρα, πρέπει επίσης να πω ότι το έχουμε συνηθίσει, ε; Πάντα πολεμούσαμε ενάντια στο σύστημα, ξέρουμε τι είναι», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια μίλησε για το ακυρωθέν γκολ της Αλμερία: «Βλέπω ότι ο Μπέλιγχαμ αρπάζει τη φανέλα του αντίπαλου παίκτη. Υπάρχει μια λεπτομέρεια που για όσους από εμάς έχουμε παίξει ποδόσφαιρο νομίζω ότι είναι ενδεικτική: όταν ο Μπέλιγχαμ είναι στο έδαφος κοιτάζει στραβά τον διαιτητή, σαν να λέει "ας δούμε αν το έκανα." Και το έργο συνεχίζεται...».

Μετέπειτα, αποκάλυψε ότι έχει γίνει καταγγελία: «Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Μου είπε ότι σχεδιάζει να αναλάβει δράση για το θέμα. Μου είπε επίσης ότι οι διαιτητές δεν αισθάνονται πίεση, ήθελε να με καθησυχάσει με αυτή την έννοια. Βλέπουμε καταστάσεις που μας ανησυχούν πολύ και ότι αν συνεχιστεί αυτό, θα είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε τους στόχους»

Τέλος, είπε: «Ως σύλλογος, πρέπει να λάβουμε μέτρα για το θέμα. Είμαι ένας πρόεδρος που δεν κρύβεται από καταστάσεις και νομίζω ότι πρέπει να υψώσω τη φωνή μου σε αυτή την περίπτωση γιατί βλέπω μια αδικία και όταν βλέπουμε αυτήν την αδικία, το καταγγέλλουμε και θέλουμε εκείνοι που έχουν την ευθύνη επίλυσης αυτού του ζητήματος να αναλάβουν δράση για το θέμα και να λάβουν αποφάσεις για τη διόρθωσή του».