Σοκ στην Ιταλία μετά το ντέρμπι Λάτσιο - Ρόμα: Μαχαίρωσαν δύο οπαδούς μέσα σε παμπ (vid)

Λάτσιο - Ρόμα

i

PrtScr

Σοκ στην Ιταλία μετά το ντέρμπι Λάτσιο - Ρόμα: Μαχαίρωσαν δύο οπαδούς μέσα σε παμπ (vid)

Κώστας Τόπας 10:06 - 12.01.2024

Επεισόδια ξέσπασαν μετά το ντέρμπι της Λάτσιο με την Ρόμα, καθώς οπαδοί των «λατσιάλι» επιτέθηκαν σε μια παμπ όπου ήταν συγκεντρωμένοι ultras των «τζιαλορόσι», με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν.

Η Λάτσιο επικράτησε της Ρόμα 1-0 στο ντέρμπι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας κι εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Ενας εκ των πρωταγωνιστών για τους «λατσιάλι» ήταν ο Έλληνας κίπερ, Χρήστος Μανδάς, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση μετά το τέλος του αγώνα.

Ωστόσο, από το «Derby della Capitale» δεν έλειψαν τα ευτράπελα και τα επεισόδια. Οι οπαδοί των δύο ομάδων, αντάλλαξαν καπνογόνα στις κερκίδες του «Ολίμπικο», με την ατμόσφαιρα να γίνεται γρήγορα αποπνικτική, ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης πέντε οπαδοί της Λάτσιο έκαναν έφοδο σε μία παμπ όπου υπήρχαν φίλοι της Ρόμα.

Οι ultras της Λάτσιο έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος έφερε ελαφρά τραύματα από μαχαίρι. Στη συνέχεια μαχαίρωσαν στο στήθος έναν ακόμη 31χρονο οπαδό της Ρόμα. Ο τελευταιος μάλιστα μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο με κόκκινο κωδικό. Οπως αναφέρει η «calciomercato» η κατάστασή του είναι σοβαρή, νοσηλεύεται στην εντατική αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του. Ξαπλωμένος στο έδαφος μέσα σε λίμνη αίματος ο 31χρονος διασώθηκε αμέσως.

Αντίθετα, αστυνομικοί επενέβησαν στην παμπ λίγη ώρα αργότερα. Έχοντας ακούσει ορισμένους μάρτυρες, η πολιτειακή αστυνομία ερευνά την απόπειρα δολοφονίας. «Δεν υπήρχαν σημάδια, ήταν μια δειλή ενέδρα. Μπήκαν οπλισμένοι στον χώρο, κατέστρεψαν τα πάντα και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους ανθρώπους που κάθονταν», λέει μάρτυρας.