Η Λεβάντε πρέπει να βρει 35 εκατ. ευρώ σε τρεις βδομάδες αλλιώς θα υποβιβαστεί

Λεβάντε

i

PrtScr

Η Λεβάντε πρέπει να βρει 35 εκατ. ευρώ σε τρεις βδομάδες αλλιώς θα υποβιβαστεί

Κώστας Τόπας 09:15 - 11.07.2023

Η Λεβάντε είναι αντιμέτωπη με τον υποβιβασμό λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων της.

Μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων η Λεβάντε καλείται να βρει 35 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο υποβιβασμού στην τρίτη κατηγορία!

Ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου, Κίκο Καταλάν, έχει ξεκινήσει σχεδιάζει το πλάνο βιωσιμότητας του συλλόγου και ήδη η Λεβάντε έχει ξεκινήσει το… ξεπούλημα, αφού βγάζει στο «σφυρί» τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της. Ήδη, πούλησε στη Βαλένθια τον Πεπέλου με το ποσό των πέντε εκατομμύριων ευρώ, με το ποσό να μειώνεται στα 30 εκατομμύρια. Βέβαια, αν δεν καταφέρουν μέχρι το τέλος του μήνα οι Ισπανοί να βρουν αυτά τα χρήματα, τότε μοιραία θα υποβιβαστούν στην τρίτη κατηγορία.

Από την άλλη όμως υπάρχει και άλλη μια παράμετρος για να καταφέρει η Λεβάντε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία. Κι αυτή είναι να βρεθεί ένας επενδυτής ο οποίος θα μπορέσει να καλύψει την «τρύπα» των τόσων εκατομμυρίων. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο δείκτης χρέους των «βατράχων» είναι τέσσερις φορές υψηλότερος από αυτόν των περισσότερων συλλόγων στο ίδιο εύρος κανονικών εισοδημάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρει η «Cadena SER», οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στα 74 εκατ. ευρώ, με έλλειμμα ταμείου 35 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι στα 24,2 εκατομμύρια δαπάνες προσωπικού για τη σεζόν 2022-23 προστίθενται 22,8 λειτουργικά έξοδα της ανωδομής του συλλόγου, με 324 υπαλλήλους και διάφορους αθλητικούς κλάδους. Η δεύτερη ομάδα στην κατάταξη των λειτουργικών εξόδων δεν ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια.

Η κατάσταση είναι ακραία γιατί η Λεβάντε δεν έχει πλέον περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι υποθηκευμένα για να προσφέρει εγγυήσεις σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να του επιτρέψει να ζητήσει τραπεζικό δάνειο. Η «ένεση» των 35 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να προέλθει από την επείγουσα πώληση παικτών, μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα μείωνε τη δύναμη του Ιδρύματος ή την άφιξη ιδιωτών επενδυτών.