Σκάνδαλο στη Γερμανία: Δύο παίκτες αποβλήθηκαν από την ομάδα τους για ρατσισμό εναντίον συμπαίκτη τους

Ελ Σαντάιγ Μπιτσιαμπού

i

PrtScr

Σκάνδαλο στη Γερμανία: Δύο παίκτες αποβλήθηκαν από την ομάδα τους για ρατσισμό εναντίον συμπαίκτη τους

Κώστας Τόπας 08:20 - 26.01.2024

Η Λειψία αποδέσμευσε δύο παίκτες από την ομάδα νέων της για ρατσιστικές προσβολές σε έναν από τους συμπαίκτες τους.

Πρόκειται για ακόμη ένα ρατσιστικό σκάνδαλο. Αυτή τη φορά στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, η Λειψία αποδέσμευσε δύο παίκτες από την Ακαδημία νέων, αφού έμαθε ότι και αμφότεροι είχαν κάνει ρατσιστικά σχόλια για έναν συμπαίκτη τους. Σύμφωνα με την Bild, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι δύο ποδοσφαιριστές κορόιδευαν τον Ελ Σαντάιγ Μπιτσιαμπού, έναν 18χρονο σέντερ μπακ που υπέγραψε στους «ταύρους» με αντάλλαγμα 15 εκατομμύρια ευρώ από την Παρί Σεν Ζερμέν, αυτή τη σεζόν και ο οποίος έπαιρνε μέρος στην ομάδα κάτω των 19 ετών.

Από τη Γερμανία αναφέρουν ότι τα απεχθή σχόλια απευθύνονταν στο χρώμα του δέρματος του Μπιτσιαμπού. Το περιστατικό αναφέρθηκε από αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας κάτω των 19 ετών και η Λειψία πήρε άμεσα μέτρα, αποβάλλοντας τους δύο ποδοσφαιριστές την επόμενη μέρα.

«Είναι προφανές ότι και οι δύο έκαναν ρατσιστικά σχόλια για τους συμπαίκτες τους και, ως εκ τούτου, συμπεριφέρθηκαν με πολύ αντιαθλητικό και απαράδεκτο τρόπο. Μόλις έγιναν γνωστά τα περιστατικά, η αθλητική διοίκηση του συλλόγου τους ενημέρωσε αμέσως για την αποβολή τους», εξηγεί η ίδια η γερμανική ομάδα.

Αυτό είναι ένα απολύτως λυπηρό γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση και με τη φιλοσοφία του συλλόγου, ο οποίος είχε οργανώσει ακριβώς αυτήν την εβδομάδα ένα συνέδριο για την ομάδα κάτω των 19 ετών με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού.