Η Μάντσεστερ Σίτι κράτησε... ζωντανή τη Λειψία και την πρόκριση
i

Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Η Μάντσεστερ Σίτι κράτησε... ζωντανή τη Λειψία και την πρόκριση

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:53 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:59 - 23.02.2023

Δεν κλείδωσε το ματς όταν μπορούσε και μπήκε σε μπελάδες η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Λειψία και άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς...

Δεν έκανε αυτό που έπρεπε η Μάντσεστερ Σίτι κι έμεινε ζωντανή η Λειψία! «Πολίτες» και «ταύροι» ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στη Γερμανία για το πρώτο μεταξύ τους ματς στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League, με αποτέλεσμα να μείνουν όλα ανοιχτά.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε στο 27ο λεπτό χάρη σε γκολ του Μαχρέζ και στη συνέχεια είχε τις ευκαιρίες να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως δεν το έκανε και το πλήρωσε, με τον Γκβάρντιολ να «χτυπά» στο 70' και να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Και κάπως έτσι, η Λειψία, που έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, έμεινε «ζωντανή» και η ρεβάνς του Έτιχαντ (14/3, 22:00) απέκτησε ενδιαφέρον...

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα. Αντιθέτως, αμφότερες μπήκαν πολύ προσεκτικά, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να μην είναι καλός και να μην γίνονται φάσεις. Ωστόσο, οι «πολίτες» ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι, με τους γηπεδούχους να έχουν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Στην πρώτη της καλή στιγμή η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα «πάγωσε» την «Red Bull Arena», παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ. Στο 27ο λεπτό ο Γκρίλις έκλεψε την μπάλα μετά από παιδικό λάθος του Σλάγκερ, βρήκε τον Μαχρέζ κι εκείνος με ένα ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.

Μετά το γκολ του Αλγερινού άσου ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε λίγο, με τους γηπεδούχους να έχουν τρεις καλές στιγμές με Ρόδρι (30', 40') και Γκρίλις (36') για δεύτερο τέρμα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, όμως δεν τις αξιοποίησαν.

Στην επανάληψη η εικόνα την αναμέτρησης άλλαξε αρκετά, αφού η Λειψία μπήκε αποφασισμένη να κυνηγήσει το γκολ και στο 53' είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με τον Χένρικς να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά μετά ο Χένρικς έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση με ένα άστοχο σουτ από θέση τετ α τετ.

Οι «ταύροι» είχαν αποκτήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού και ανταμείφθηκαν, καθώς στο 70' έφεραν το ματς στα ίσια. Ο Χάλστενμπεργκ με μια ωραία σέντρα βρήκε τον Γκβάρντιολ, εκείνος πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, όμως χωρίς καθαρό μυαλό και με άδοξες προσπάθειες. Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Λειψία: Μπλάσβιχ, Ορμπάν, Γκβάρντιολ, Κλόστερμαν (46’ Χένρικς), Χάλστενμπεργκ (89’ Ράουμ), Λάιμερ, Σλάγκερ (82’ Χαϊντάρα), Σόμποσλαϊ, Φόρσμπεργκ (66’Ενκουνκού), Αντρέ Σίλβα (82’ Πόουλσεν), Βέρνερ.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακέ, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Μαχρέζ, Χάαλαντ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το τι μπορεί να ειπώθηκε στα αποδυτήρια της Λειψίας στην ανάπαυλα είναι άγνωστο, όμως στην επανάληψη οι Γερμανοί ήταν όντως... ταύροι, έβγαλαν αντίδραση και γι' αυτό πήραν αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

MVP: Ο Ριγιάντ Μαχρέζ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, καθώς πέρα από το γκολ, ήταν όλη την ώρα κίνδυνος για την άμυνα της Λειψίας, με τις περισσότερες φάσεις να περνούν από τα πόδια του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Πεπ Γκουαρδιόλα είναι, ότι θέλει κάνει! Αυτή τη φορά αποφάσισε να μην κάνει καμία απολύτως αλλαγή...

Η ΡΕΒΑΝΣ: Πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό αγώνα του «Έτιχαντ» στις 14 Μαρτίου.